O țară din UE oferă bani turiștilor. Află ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a beneficia
O țară din Uniunea Europeană pune în aplicare o metodă prin care încearcă să își revitalizeze turismul, un domeniu grav afectat de restricțiile impuse în timpul pandemiei de coronavirus.
Autoritățile din Malta le oferă bani turiștilor care vor să viziteze țara cu scopul de a revitaliza un sector „paralizat” de restricțiile din ultimul an, transmite Reuters.
Fiecare turist ar putea primi din partea statului menționat până la 200 de euro dacă va petrece cel puțin trei zile pe insula mediteraneană.
Programul prin care turiștii sunt încurajați să viziteze Malta
Ministrul turismului, Clayton Bartolo, a făcut anunțul referitor la program acesta vineri, spunând că, în contextul în care majoritatea restricțiilor vor fi ridicate până la 1 iunie, turiștii care rezervă vacanțe de vară direct prin hoteluri locale vor primi documentul.
Datele Consiliului Mondial al Călătoriei și Turismului arată că industria turistică reprezintă direct și indirect mai mult de 27% din economia Maltei, dar sectorul a fost afectat de pandemia COVID-19.
Țara a atras peste 2,7 milioane de vizitatori străini în 2019, dar cifrele au scăzut cu peste 80% de când SARS-CoV-2 a fost identificat în martie 2020.
Ce sume vor primi turiștii
Clayton Bartolo a anunțat ce sume vor primi turiștii în funcție de hotelul la care își fac rezervare:
- rezervare la un hotel de cinci stele – reducere de 200 de euro;
- rezervare la un hotel de patru stele – 150 de euro;
- rezervare la un hotel de trei stele – 100 de euro.
Grantul crește cu 10% atunci când se fac rezervări la hoteluri de pe mica insulă malteză Gozo, la trei kilometri nord de continent.
„Schema vizează plasarea hotelurilor din Malta într-o poziție foarte competitivă pe măsură ce turismul internațional reporni”, a a declarat Clayotn Bartolo, ministrul maltez al Turismului.
În jur de 35.000 de turiști vor beneficia de programul implementat de autoritățile din Malta.
Această țară are cea mai mare rată de vaccinare împotriva virusului din Uniunea Europeană, după ce 42% dintre adulți au primit cel puțin o doză de vaccin.
În același timp, statul a înregistrat o scădere accentuată a noilor cazuri COVID-19, cu o rată de pozitivare de până la 2,6%, iar guvernul a cerut Uniunii Europene să introducă pașapoarte de vaccinare pentru a facilita călătoriile.
Clayton Bartolo a anunțat că poartă discuții și pentru a încuraja călătoriile între Malta și Marea Britanie. În fapt, britanacii reprezintă o treime care vizitează Malta, fostă colonie britanică.