Prima pagină » Știri externe » O turistă a rezervat o vilă în Bali, prin AirBnb, pentru un concediu ideal. Când a ajuns, să leșine: a găsit clădirea abandonată

O turistă a rezervat o vilă în Bali, prin AirBnb, pentru un concediu ideal. Când a ajuns, să leșine: a găsit clădirea abandonată

O tânără născută în Noua Zeelandă, Bree Robertson, a decis să își ofere un cadou pentru a marca o lună de când s-a mutat în provincia indoneziană Bali, așa că și-a rezervat „o escapadă romantică” într-un sat din estul acesteia. Numai că atunci când a ajuns la locul indicat prin platforma de închiriere a casei – „home sharing” – Airbnb, clădirea era abandonată, iar vegetația crescută excesiv.

Cei care au fost înșelați de proprietarii de spații în regim hotelier pot empatiza cu tânăra Bree Robertson, care a postat pe TikTok un videoclip, devenit viral, în care se vede clădirea abandonată, cu geamuri sparte și iarba netunsă.

„Locul a fost 80 de dolari… și avea câteva recenzii foarte bune”, a argumentat tânăra decizia de a închiria această proprietate listată pe Airbnb pentru o excursie alături de partenerul ei, potrivit New York Post.

Mai mult, tânăra a fost indusă în eroare de faptul că pe platformă apărea că proprietarul răspunde repede, cu o rată de o oră.

După ce au mers două ore cu scuterul, pe ploaie, cei doi au găsit clădirea părăsită și pe cale să se năruie.

SURSA FOTO: Tik tok

Cum a reacționat compania

Dezamăgiți de experiență, tinerii au raportat acest incident la echipa de asistență a Airbnb, care au dezactivat anunțul și au promis returnarea banilor deja plătiți.

Conform raportului anual pentru 2021, Airbnb s-a născut în 2007, când doi proprietari au primit trei musafiri în casa lor din San Francisco, iar de atunci comunitatea a ajuns la 4 milioane de gazde, care au avut în casele lor peste un miliard de sosiri, în peste 100.000 de orașe în aproape toate țările și regiunile lumii.

În Uniunea Europeană, inclusiv România, sunt peste 1,3 milioane de gazde, cele mai multe din toate regiunile lumii, conform unui comunicat recent al companiei globale de „home sharing”. Potrivit acesteia, gazdele au câștigat peste 35 de miliarde de euro din închirierea caselor pe Airbnb, cele mai multe printr-o singură rezervare.

Mariana Predescu a absolvit studii superioare de jurnalism și are o experiență de peste zece ani în mai multe redacții online din România. Face parte din echipa GÂNDUL.RO din 2020 și urmărește ... vezi toate articolele

Citește și