OMS cere măsuri anti-COVID mai dure în Europa, după ce noua tulpină a apărut în mai multe state: „Este o situație alarmantă”

OMS cere măsuri anti-COVID mai dure în Europa, după ce noua tulpină a apărut în mai multe state: „Este o situație alarmantă”
Sediul Organizației Mondiale a Sănătății. (FOTO: Shutterstock)
Publicat: 07/01/2021, 22:28
Actualizat: 07/01/2021, 22:28

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat Europa că e timpul să intensifice măsurile anti-COVID, pentru că noua tulpină de coronavirus apărută în Marea Britanie a fost detectată pe teritoriul multor state, scrie Libertatea, care citează CNN.

Este o situație alarmantă”, a declarat directorul OMS pentru Europa, Hans Kluge, precizând, joi, că varianta B.1.1.7 a virusului, mult mai contagioasă, a fost deja identificată în 22 de țări europene. „Estimăm că această tulpină poate să înlocuiască, în timp, alte variante descendente, așa cum se vede în Regatul Unit și, din ce în ce mai mult, în Danemarca”, a mai spus el.

Reprezentantul OMS a avertizat că fără un control sporit, menit să încetinească răspândirea virusului, va exista o presiune și mai mare asupra unităților sanitare din statele respective.

Într-o perioadă scurtă de timp, trebuie să facem mai mult decât am făcut până acum și să intensificăm măsurile sociale și sanitare pentru a fi siguri că putem aplatiza curba de creștere a infectărilor”, a completat Hans Kluge.

Totuși, chiar dacă noua tulpină a Sars-CoV-2 (B.1.1.7) este mai contagioasă, nu există dovezi că este mai mortală sau că provoacă forme mai severe ale bolii, precizează sursa citată.

În aceste moment, mai multe state europene sunt în lockdown sau au impus măsuri stricte anti-Covid – din cauza creșterii numărului de îmbolnăviri – inclusiv Marea Britanie, Italia, Germania Elveția și Grecia.

Medicul Ion Alexie: „Vaccinul nu oprește infecția! Oamenii trebuie să știe diferența!”

Medicul român Ion Alexie, care profesează în orașul american Las Vegas, a vorbit, într-un video postat pe canalul său de YouTube, despre temeiul pentru care oamenii se infectează chiar și după vaccinare. De asemenea, acesta a vorbit și despre modalitatea în care se va sfârși pandemia de coronavirus.

„În primul rând, vaccinul nu ar trebui să fie obligatoriu. Cine vrea să și-l facă, să și-l facă, cel puțin la început. În al doilea rând, aceste trei vaccinuri de la Pfizer, Moderna și AstraZeneca nu conțin niciun virus viabil. Deci, cine-și face vaccinul nu se poate îmbolnăvi de COVID-19, nu se poate infecta. Persoanele care sunt testate pozitiv, au fost testate pozitic pentru că sunt infectate cu virusul. Deci, nici testele PCR de după vaccinare nu or să fie pozitive dacă pacientul nu este infectat”, a explicat medicul, într-un videoclip postat pe 7 ianuarie pe YouTube.

„În al treilea rând, vaccinurile nu o să oprească infecția. Oamenii trebuie să știe diferența dintre infecție și boală. Definiția de infecție înseamnă că un virus, o bacterie sau un alt organism intră în corpul nostru. Deci, ca să oprim virusul să intre în faringele nostru sau în nas, gură sau ochi trebuie să folosim niște bariere mecanice, adică să-l oprim mecanic să nu intre în corpul nostru. Trebuie să folosim măști, vizoare, ochelari, să închidem gura. Cu alte cuvinte, să încercăm să oprim virusul să intre în corpul nostru. Odată ce a intrat în corpul nostru, prin nas sau prin gură, automat am devenit infectați.

Cât timp oferă imunitate vaccinul anti-Covid de la Moderna. Răspunsul vine chiar de la directorul companiei producătoare

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus, a declarat, joi, directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel.

 Scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției. Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a declarat directorul Moderna, în cadrul unei conferinţe de presă.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
LIDL, prima reacție după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
„Zici că noi alegem președintele în America” Dan Negru vorbește despre prioritățile românilor după anunțul...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
Eveniment RAR deasupra Antarcticii! S-a întâmplat BRUSC
Românii sunt verificați. ANAF face măcel. Este obligatoriu în România
Daniela Condurache, tarif de lux. Cât încasează la un eveniment
Imagini din apartamentul în care Andrei Versace a fost găsit fără suflare. Ce se observă...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Cât au plătit Tavi Clonda și Gabriela Cristea pentru o cursă de la aeroport la...
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Telescopul Hubble urmărește materia întunecată din galaxii cu ajutorul stelelor