Pakistanez plătit de Iran pentru a asasina politicieni americani, inculpat în SUA /Teheranul, suspectat că vrea uciderea lui TRUMP
Un cetățean pakistanez care are legături cu Iranul a fost pus sub acuzare în Statele Unite pentru un presupus complot în vederea asasinării unor oameni politici, probabil fiind vizat inclusiv fostul președinte Donald Trump, candidat în scrutinul prezidențial din noiembrie.
Asif Merchant s-a deplasat la New York în iunie pentru a se întâlni cu indivizi despre care credea că vor fi recrutați pentru comiterea asasinatelor. Cetățeanul pakistanez le-a plătit 5.000 de dolari în avans unor potențiali asasini, care erau de fapt agenți FBI sub acoperire.
Individul a fost arestat în iulie, în timp ce încerca să părăsească Statele Unite, și semnalase că va anunța numele țintelor în august sau septembrie.
Departamentul Justiției a anunțat inculparea individului, care ar avea legături cu Iranul, dar nu a dezvăluit care ar fi țintele. Însă oficiali americani au semnalat că au existat amenințări la adresa lui Donald Trump, care a beneficiat de un dispozitiv de securitate suplimentat înaintea tentativei de asasinat din Pennsylvania, în care a fost rănit.
Atacul armat din 13 iulie, comis de un cetățean american, nu ar avea legătură cu planul Iranului și cu arestarea lui Asif Merchant.
Serviciile secrete americane au avertizat de câțiva ani că Iranul vrea răzbunarea uciderii în 2020 a generalului Qassem Soleimani. Fostul comandant al Forței Quds din cadrul Gardienilor Revoluției a fost ucis într-un raid aerian american efectuat în Bagdad, capitala Irakului. Bombardamentul a fost ordonat de președintele Donald Trump.
”Iranul a devenit extrem de agresiv și îndrăzneț în ultimii ani”, a avertizat în iulie Christopher Wray, directorul Biroului Federal de Investigații (FBI).
”Ne așteptăm ca amenințările să continue. Departamentul Justiției va pune la dispoziție toate resursele și îi va trage la răspundere pe cei care vor să pună în aplicare complotul Iranului”, a declarat, la rândul său, Merrick Garland, secretarul Justiției și procurorul general din SUA.
Foto: Profimedia
Citește și: