PANDEMIE. Numărul de cazuri de COVID-19 a depășit 8 milioane la nivel mondial. OMS: Înregistrăm o creștere rapidă în ultima perioadă
Numărul de cazuri de COVID-19 a depășit opt milioane la nivel mondial, a anunțat directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Geneva.
Oficialul a adăugat că numărul de cazuri a început să crească rapid în ultima perioadă, informează TASS.
„Am înregistrat peste opt milioane de cazuri de COVID-19. În primele două luni ale pandemiei fuseseră raportate 85.000 de cazuri. În ultimele șase luni am înregistrat șase milioane. Cazurile de COVID-19 încă cresc foarte rapid”, a spus directorul general al OMS.
El a adăugat că cele mai rapide creșteri sunt înregistrate acum pe continentul american, în Africa și în Asia de Sud.
OMS: Există speranță în lupta împotriva COVID-19
În același timp, Tedros Adhanom Ghebreyesus a adăugat că există speranță la nivel mondial în lupta cu noul tip de coronavirus.
„Sunt raze de speranță care ne arată că împreună, prin solidaritate și umanitate putem să trecem peste această pandemie. Multe țări au arătat că se poate controla eficient virusul printr-o combinație de testare, supraveghere și carantinare și tratare a celor care se îmbolnăvesc. Capacitatea de testare în laboratoare a crescut puternic la nivel mondial, ceea ce este crucial”, a mai spus oficialul.
La finalul lunii decembrie 2019, autoritățile chineze au informat OMS cu privire la apariția unui număr mare de cazuri de infecție respiratorie severă în Wuhan. De atunci, cazuri de COVID-19, cum a fost ulterior numită boala, au fost raportate pe toate continentele. Pe 11 martie 2020, OMS a declarat pandemie de COVID-19.
În continuare, Statele Unite rămân țara cu cele mai multe cazuri confirmate de infectare (2,2 milioane), urmate de Brazilia (aproape un milion de cazuri) și Rusia (550.000). În ceea ce privește numărul de decese provocate de noul tip de coronavirus, Statele Unite înregistrează aproape 120.000, fiind urmate de Brazilia (peste 46.000) și Marea Britanie, cu 42.000 de decese.