Prima pagină » Știri externe » Papa Prancisc a deschis „Maratonul Rugăciunii” pentru sfârșitul pandemiei COVID-19

Papa Prancisc a deschis „Maratonul Rugăciunii” pentru sfârșitul pandemiei COVID-19

Papa Prancisc a deschis „Maratonul Rugăciunii” pentru sfârșitul pandemiei COVID-19
„Maratonul rugăciunii” se va desfășura pe parcursul întregii luni mai / Sursă FOTO: Profimedia Images

Papa Francisc a inaugurat sâmbătă, 1 mai, „Maratonul Rugăciunii” pentru sfârșitul pandemiei COVID-19, conducându-i pe credincioșii în recitarea „Sfântului Rozariu”, în Bazilica Sf. Petru.

Papa Francisc i-a condus pe credincioși în recitarea „Sfântului Rozariu” pentru a inaugura un „Maratonul Rugăciunii” pentru sfârșitul pandemiei COVID-19, relatează vaticannews.va.

Într-un comunicat de presă care anunța inițiativa, Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări explică faptul că „ca răspuns la dorința sinceră a Sfântului Părinte, luna mai va fi dedicată unui maraton de rugăciune, pentru a ne ruga pentru sfârșitul pandemiei, care a afectat lumea de mai bine de un an, și pentru a cere reluarea activităților sociale și de muncă”.

La sosirea sa în cursul serii de sâmnbătă, la Bazilica Vaticanului, Papa Francisc a fost întâmpinat de un grup de tineri care purtau lumânări aprinse. Însoțit de tineri, Papa s-a îndreptat apoi către Capela Gregoriană, care adăpostește imaginea antică a Madonei del Soccorso (Maica Domnului a Ajutorului). Imaginea, o copie din secolul al XVI-lea a unei fresce anterioare din bazilica Sf. Petru originală, a fost recent restaurată în 2013, primul an al pontificatului Papei Francisc.

Papa Francisc dă starul „Maratonului Rugăciunii”

Intenția Papei pentru evenimentul inaugural a fost „pentru întreaga lume rănită de această pandemie”.

„La începutul acestei luni dedicată Maicii Domnului ne unim în rugăciune cu toate sanctuarele răspândite în întreaga lume, cu credincioșii și cu toate persoanele de bunăvoință, pentru a le încredința în mâinile Sfintei noastre Maici, întreaga rasă umană, extrem de încercată de această perioadă de pandemie”, a spus Sfântul Părinte.

În fiecare zi a lunii următoare, a adăugat acesta, „numeroasele persoane care au fost afectate de virus și care continuă să sufere consecințele pandemiei” vor fi încredințate Sfintei Fecioare Maria, „Maica Milostivirii”.

După rugăciunea introductivă a Papei, Rozariul a fost condus de familii din Roma și din regiunea Lazio, împreună cu tineri reprezentanți ai diferitelor Mișcări de Evanghelizare Nouă. După Rozariu și Litania lui Loretto, Papa Francisc s-a rugat într-un mod special pentru toți cei afectați de pandemie, inclusiv pentru cei care au pierdut oameni dragi; medici, asistenți medicali și lucrători din domeniul sănătății; cei care asistă bolnavii, inclusiv preoții și lucrătorii pastorali; oameni de știință și lideri mondiali.

La încheierea ceremoniei, Sfântul Părinte a binecuvântat Rozarii speciale care vor fi trimise la cele treizeci și unu de altare mariane care participă la „Maratonul Rugăciunii”.

„Fiecare Altar din întreaga lume este invitat să se roage, în limbajul și modul folosit local, cerând reluarea vieții sociale, a muncii și a numeroaselor activități umane care au fost suspendate în timpul pandemiei. Acest apel comun încearcă să creeze o mijlocire neîncetată, răspândită peste meridianele lumii, care se ridică continuu de la întreaga Biserică la Tatăl prin mijlocirea Sfintei Fecioare Maria”, spune Consiliul Pontifical pentru Promovarea Noua Evanghelizare.

Citește și