De asemenea, medicii legiști au ajuns la concluzia că vânătăile de pe corpul fostul premier nu datează din 20 aprilie, cum susține Timoșenko, ci sunt mai recente.
În plus, a mai spus Vadim Goran, mecanismul și localizarea lor indică faptul că acestea s-au format în urma lovirii cu sau de obiecte contondente dure, „în niciun caz în urma unui pumn în abdomen”.
Rezultatele acestei anchete, fie ele unele preliminare, sunt puse sub semnul întrebării de faptul că medicii legiști la care s-a referit reprezentantul parchetului ucrainean au tras respectivele concluzii nu examinând-o direct pe Timoșenko, ci privind niște fotografii cu fostul premier.
Totodată, ancheta nu ține cont de fotografiile și concluziile avocatului poporului, Nina Karpaciova, pe motiv că „materialele sale nu au fost dobândite într-un mod corespunzător”.
Marțea trecută, fosta șefă a executivului ucrainean a declarat că a fost bătută de trei angajați ai penitenciarului Kaceanovka, care i-au răsucit mânile și i-au imobilizat picioarele, aplicându-i câțiva pumni în burtă, în timp ce o târau cu forța la Clinica nr.5 a Căilor Ferate din Harkov.
Serviciul penitenciar din Ucraina a respins din start aceste acuzații.
Iulia Timoșenko ispășește șapte ani de închisoare în urma condamnării ei în așa-numită afacere a gazelor rusești.