Prima pagină » Știri externe » Parlamentul uneia dintre cele mai populate țări din lume se confruntă cu o INVAZIE de șobolani. „Până și pisicile s-ar teme de ei”

Parlamentul uneia dintre cele mai populate țări din lume se confruntă cu o INVAZIE de șobolani. „Până și pisicile s-ar teme de ei”

Parlamentul uneia dintre cele mai populate țări din lume se confruntă cu o INVAZIE de șobolani. „Până și pisicile s-ar teme de ei”
Parlamentul uneia dintre cele mai populate țări din lume se confruntă cu o invazie de șobolani. „Până și pisicile s-ar teme de ei”

Parlamentul Pakistanului se confruntă cu o problemă destul de mare și, surprinzător, aceasta nu are nimic de-a face cu politicienii.

Problema de care se lovește sediul Parlamentului de la Islamabad este numărul mare de șobolani.

Oficialii din Legislativ recunosc că situația a scăpat de sub control și că angajații noi se sperie atunci când ajung să întâlnească șobolani uriași.

Amploarea problemei a ieșit la iveală după ce o comisie parlamentară a cerut să vadă din arhivă mai multe documente care datează din 2008.

Când au fost strânse și dezarhivate documentele, s-a constatat că majoritatea fuseseră roase de șobolani.

„Șobolanii de la acest etaj sunt atât de mari încât până și pisicile s-ar putea teme de ei”, a declarat pentru BBC purtătorul de cuvânt al instituției, Zafar Sultan.

Nici firmele de deratizare nu se încumetă să rezolve problema provocată de șobolani

Situația este atât de gravă încât instituția a alocat un buget de 1,2 milioane de rupii (4.300 de dolari) pentru a stârpi rozătoarele.

Se pare că majoritatea șobolanilor se află la primul etaj, o zonă care nu numai că găzduiește biroul liderului opoziției din Senat, dar găzduiește și majoritatea ședințelor partidelor politice și ale comitetelor permanente.

Mai grav, la același etaj se află și cantina Parlamentului.

Surse din cadrul instituției spun că rozătoarele se feresc, într-adevăr, de oameni, aceasta până când Parlamentul se golește.

„Când, de obicei, nu sunt oameni aici, seara, șobolanii aleargă ca și cum ar fi la un maraton. Angajații sunt acum obișnuiți cu asta, dar dacă cineva vine aici pentru prima dată, se sperie”, a spus un oficial.

Parlamentul pakistanez a încercat, prin intermediul presei, să găsească o firmă de deratizare care să ajute la eliminarea acestor rozătoare, însă doar două firme și-au manifestat interesul pentru anunț.

Andrei Văcaru a absolvit studiile de licență la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București în anul 2013, dar și un master în Comunicare în cadrul ... vezi toate articolele

Citește și