Cei pasionați de istorie vor clădi Imperiul Roman și vor explora Japonia feudală în noile jocuri video. Vești bune și pentru fanii STAR WARS și AVATAR

Cei pasionați de istorie vor clădi Imperiul Roman și vor explora Japonia feudală în noile jocuri video. Vești bune și pentru fanii STAR WARS și AVATAR
Publicat: 12/06/2024, 09:16
Actualizat: 12/06/2024, 10:25

Conferința anuală de gaming E3, desfășurată în Los Angeles, prezenta și promova jocuri video și console. Anul trecut, E3 (Electronic Entertainment Expo) a fost anulat. De acum, fiecare companie va avea o conferință proprie.  

Xbox Games Showcase s-a desfășurat pe 9 iunie 2024,fiind prezentate trailere la mai multe jocuri anunțate.  Printre acestea se enumeră Call of Duty Black Ops 6, Dragon Age: The Veilguard, Doom The Dark Ages, Age of Mythology Retold, Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, Atomfall, State of Decay 3, Gears of War E-Day, precum și un expansion nou pentru World of Warcraft: The War Within.

A venit rândul companiei franceze Ubisoft, cu subsidiare în Canada, dar și în România, să-și prezinte jocurile. Ubisoft Forward a fost un adevărat „carnaval” al jocurilor video în acest an, anunțând o grămadă de noutăți pentru fanii care se delectează cu istoria, dar și cu poveștile științifico-fantastice, de la jocuri despre Roma antică, la prinți și asasini din Orientul antic, de la samurai și pirați la extratereștri, de la provocările financiare ale lumii afacerilor din zilelor noastre la războaiele post-pandemice.

Anno 117: Pax Romana

Primul joc care a atras atenția este unul de strategie, un simulator de construit orașe și comerț martim. Este Anno 117: Pax Romana, un nou titlu din franciza Anno. Tema jocului, după cum sugerează titlul și anul ales, este despre Imperiul Roman în anul 117 d.Hr., mai precis în anul morții împăratului Traian și începutul domniei lui Hadrian.

La aceea vreme, Imperiul Roman se afla la apogeu, având teritorii controlate din Carpați până în Deșertul Sahara, și de la  insulele britanice și malul atlantic al peninsulei iberice până la fluviile Tigru și Eufrat. Jucătorii vor primi rolul de guvernatori de provincii și vor  avea misiunea de a răspândi civilizația romană pe cele mai îndepărtate meleaguri populate de „barbari”.  Anno 117 se va lansa anul următor, în 2025, și va putea fi jucat pe PC, PS5 și Xbox Series X/S. De asemenea, va putea fi jucat prin abonamentul lunar Ubisoft+.

Seria Anno a adus mai multe jocuri cunoscute amplasate în perioada medievală și în timpul marilor descoperiri geografice (Anno 1404, Anno 1503, Anno 1602, Anno 1701). Ultimul titlu i-a adus pe jucători în epoca victoriană (Anno 1800), dar au fost și jocuri cu tematici SF îndrăznețe. Anno 2070 a fost despre schimbările climatice și construirea de orașe în timpul marilor inundații care ar putea fi peste 50 ani din cauza topirii ghețarilor și creșterii nivelului oceanelor, iar în Anno 2025, jucătorii au construit baze pe Lună.

Noi vești : Prince of Persia The Sands of Time întârzie  și Assassin’s Creed Mirage vine pe iPhone

Vin vești proaste pentru fanii seriei Prince of Persia. Prince of Persia The Sands of Time, un remake grafic la jocul de succes din 2003 și ce ar fi trebuit să fie lansat în 2021, a fost amânat din cauza fanilor nemulțumiți de calitatea graficii jocului  prezentat într-un trailer în 2020. Proiectul, inițial dezvoltat de un studio Ubisoft din India, a fost mutat către alte studiouri pentru a reîncepe lucrările de la zero. Dar vin și vești bune. Prince of Persia: The Lost Crown, joc lansat în ianuarie 2024, va avea un expansion.

Assassin’s Creed Mirage, un alt joc video cu tematică orientală lansat în toamna anului trecut pe PC și console, va fi lansat și pe telefoanele cu sistemul de operare iOS, adică pe iPhone 15 și pe iPad. Jocul,  compatibil și cu controller, este disponibil de ieri. Povestea jocului este amplasată în Bagdadul anului 862 e.n., din Irakul de azi care era ocupat atunci de Califatul Abbasid. Jucătorii vor intra în rolul lui Basim, un hoț de buzunare care devine un asasin iscusit.

Jucătorii vor avea misiunea principală de a afla mai multe informații despre trecutul personajului misterios care și-a făcut apariția și în jocul Assassin’s Creed Valhalla despre vikingi,  lansat în 2020.

Samurai și pirați

La opt ani de la lansarea jocului For Honor, Ubisoft continuă să ofere conținut nou pentru jucătorii pasionați de luptele medievale dintre vikingi, cavaleri medievali și samurai.  Un nou luptător intră în arena medievală.

De asemenea, Ubisoft a lansat și un clip extins care prezintă mecanicile de joc din Assassin’s Creed Shadows. Jocul, cu o poveste amplasată la finalul epocii Azuchi-Momoyama, îi aduce pe jucători în rolurile lui Yasuke, un samurai de culoare și servitor al domnitorului feudal Oda Nobunaga, și Naoe, o femeie japoneză shinobi.

Jocul va fi lansat pe 12 noiembrie 2024, atât pe PC și consolele din generația curentă, cât și pe iPad.

Jocul despre pirați și luptele navale specifice secolului al 17-lea, Skull and Bones, lansat în februarie 2024, va avea noi îmbunătățiri.

Monopoly și pariu cu viața în fața unui virus în Division 2

Ubisoft a anunțat cea mai imersivă variană digitală a popularului joc de societate Monopoly. Acesta va veni pe PC, în septembrie 2024.

De asemenea, pentru jocul The Division 2 ce a fost lansat în 2019, cu un an înainte de începerea pandemiei de COVID-19, producătorii anunță conținut nou, cu noi provocări. „The First Rogue” este valabil de ieri, din 11 iunie.

Vești noi pentru fanii filmelor Avatar și Star Wars

Ubisoft, compania care colaborează cu Walt Disney, anunță o nouă poveste pentru jocul SF Avatar: Frontiers of Pandora lansat în decembrie, inspirat după cel mai de succes film pe plan financiar din istorie, creat de către regizorul James Cameron.

Iar pentru fanii personajului Han Solo, Ubisoft a prezentat un nou clip extins cu mecanicile de joc din Star Wars Outlaws, programat pentru lansare pe PC și console din 30 august 2024.

Citește și: Conferința Xbox Games Showcase. Sunt publicate trailere pentru jocurile Call of Duty Black Ops 6,DOOM Dark Ages și Dragon Age: The Veilguard

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...