În jur de 20 de membri de partid, conduși de Paul Golding și deputatul Jayda Fransen, s-au înregistrat în timp ce mergeau prin ceea ce numeau „locul islamiștilor”, unde împărțeau ziare și confruntau musulmanii într-o manieră pe care fundația de caritate Tell Mama o caracteriza drept o manieră intimidantă.
Membrii Britain First au scris că musulmanii din zonă au fost ostili în timpul marșului și că înregistrarea oferă o imagine privind islamizarea țării. Ei spun că s-au aruncat cu ouă în activiștii lor și că au fost abuzați verbal de musulmanii care au preluat controlul în Luton.
În clipul de nouă minute, Fransen intră într-o discuție aprinsă cu un musulman, în care ea îi spune acestuia că Marea Britanie este țara lor, țară creștină.
Atunci când bărbatul răspunde că ea este geloasă pentru că ei „preiau controlul”, Jansen adaugă: „Crezi că poți prelua controlul asupra unui oraș și să spui că este țara ta…Nu pentru mult timp. Vezi crucea asta? Ea va răzbi”. Mai apoi, ea confruntă o femeie musulmană cu privire la hijab, spunându-i că ea este nevoită să se ascundă pentru că bărbații lor nu își pot controla impulsurile.
Tell Mama spune că confruntările Britain First cu localnicii sunt folosite de partid pentru a crea diviziunea ei – noi.
Grupul, care se opune urii anti-musulmane și islamofobiei, a comparat marșul organizat de Britain First cu cele organizate de Muslim Patrol (Patrula Musulamană), în care mai mulți musulmani au agresat oameni din Whitechapel și Tower Hamlets în ianuarie 2013. Mai mulți membri ai grupului musulman au fost apoi arestați.
Tell Mama spue că după condamnarea Patrulei Musulmane a devenit clar că orice fel de patrulă formată pornind de la o religie anume contravine regulilor civile ale țării și că nu ar trebui să se permită formarea lor.
Mai mulți creștini din zonă au ales să împartă trandafiri prin Luton pentru a arăta că nu încurajează marșul organizat de Britain First și că nu sunt de acord cu el.
Într-un clip video, postat de grup pe YouTube, un preot din zonă spune: „Vrem să trăim într-o societate coezivă, în care oamenii se înțeleg, unde sunt oameni din toate locurile și unde oricine simte că poate veni să locuiască”.
Într-un alt clip, preotul, alături de o altă creștină, este văzut vorbind cu femeia musulmană de care se luase Fransen. Ei îi spun că Britain First nu sunt reprezentați pentru creștinism și că ei vor să trăiască alături de vecini, indiferent de credința acestora.
La rândul lor, membrii Britain First au început să condamne liderii creștini, numindu-i trădători și hippie care poartă sandale și care vorbesc doar de multiculturalism.
În prezent există două petiții împotriva Britain First, una dintre ele, de a-i interzice pe Facebook și Twitter, având 972 de semnături, iar alta de a le interzice dreptul de a forma un partid, cu 10.000 de semnături, scrie Huffington Post.