Prima pagină » Știri externe » Peste 40 de migranți au murit într-un naufragiu în largul coastelor Saharei de Vest

Peste 40 de migranți au murit într-un naufragiu în largul coastelor Saharei de Vest

Peste 40 de migranți au murit într-un naufragiu în largul coastelor Saharei de Vest
Peste 40 de migranți au murit într-un naufragiu în largul coastelor Saharei de Vest

Cel puțin 44 de migranți s-au înecat după ce ambarcațiunea cu care încercau, cel mai probabil, să ajungă în Europa, s-a scufundat, duminică, în largul Saharei de Vest, o regiune disputată aflată la sud de Maroc.

Anunțul a fost făcut de organizația non-guvernamentală Caminando Fronteras, din Spania, după cum informează Agerpres.

Autoritățile marocane nu au confirmat până în prezent informațiile referitoare la acest naufragiu.

În schimb, fondatoarea ONG-ului, Helea Maleno, a scris pe Twitter că ambarcațiunea în care se aflau cei 44 de migranți s-a scufundat în apropierea Capului Bojador.

„Tragedie. În această dimineață (duminică, n. red.), au murit 44 de persoane într-un naufragiu, la sud de Capul Bojador. Șapte cadavre au fost transportate la morgă, dar restul victimelor au fost înghițite de mare”, a scris aceasta.

De asemenea, organizația mai informează că alți 12 migranți au supraviețuit naufragiului, fiind reținuți.

Maleno nu a precizat care era destinația ambarcațiunii, dar, în general, aceste bărci cu migranți depistate în acea zonă se îndreaptă către Insulele Canare.

Zeci de mii de migranți încearcă să ajungă în Europa prin Maroc

Situat în zona de nord-vest al Africii, Marocul este o ţară de tranzit pentru numeroşi migranţi care doresc să ajungă în Europa de pe coastele sale atlantice sau mediteraneene.

Potrivit datelor Ministerului marocan de Interne, peste 14.700 de tentative de plecări ilegale au fost împiedicate şi 52 de reţele de traficanţi de persoane au fost destructurate în Maroc în primul trimestru al anului 2022.

În 2021, 4.404 de migranţi au murit sau au dispărut în timpul traversării lor pe mare pentru a încerca să ajungă în Spania, cel mai grav bilanţ din 2015, potrivit Caminando Fronteras care face un bilanţ al acestor drame migratorii datorită apelurilor de la migranţi sau de la apropiaţi ai acestora la numerele sale de urgenţă.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și