Poliția britanică: Influencerii precum Andrew Tate provoacă creșterea misoginismului în rândul tinerilor așa cum teroriștii atrag adepți online

Publicat: 23 07. 2024, 18:04

Influencerii din mediul online, precum Andrew Tate, radicalizează băieții și îi îndreaptă spre o formă extremă de misoginism într-un mod „destul de înspăimântător”, avertizează polițiștii britanici.

Ofițerul de poliție Maggie Blyth spune că tinerii ar putea fi radicalizați în același mod în care teroriștii atrag adepți în mediul online, arată BBC.

Consiliul Național al Șefilor de Poliție (NPCC) descrie problema ca fiind o „urgență națională” în raportul său privind violența împotriva femeilor și fetelor.

NPCC a estimat că cel puțin una din 12 femei din Anglia și Țara Galilor ar fi victimă a violenței în fiecare an, adică aproximativ două milioane de femei.

Și a declarat că problema este în creștere, cu „tipuri mai complicate de infracțiuni”. Maggie Blyth a declarat că ofițerii care se concentrează asupra violenței împotriva femeilor și fetelor lucrează acum cu echipele de combatere a terorismului pentru a examina riscul ca tinerii să fie radicalizați.

„Știm că unele dintre acestea sunt legate și de radicalizarea tinerilor în mediul online, știm că influencerii, precum Andrew Tate, capacitatea lor de a influența băieții în special, este destul de terifiantă și asta este ceva care este discutat atât de specialiștii în antiterorism, cât și de noi, din perspectiva violenței împotriva femeilor și fetelor”, spune ea.

Cum îl descrie presa britanică pe Andrew Tate

Potrivit BBC, Andrew Tate este un influencer cu cetățenie britanică și americană care s-a autoproclamat ca fiind „misogin” și care a devenit faimos după ce a apărut la Big Brother în 2016.

În prezent, el așteaptă o sentință în România pentru acuzații de viol, trafic de persoane și formarea unei grupări de crimă organizată cu scopul de a exploata sexual femei, acuzații pe care acestea le neagă.

Reprezentanții școlilor din Marea Britanie spun că au observat că un număr tot mai mare de elevi îl urmăresc și admiră pe Tate.

Raportul NPCC și al Academiei de Poliție, publicat marți, arată că violența împotriva femeilor și fetelor a atins niveluri „epidemice”.

Raportul a estimat că unul din 20 de adulți, sau 2,3 ​​milioane de persoane, au fost autorii unor acte de violență împotriva femeilor.

Raportul a identificat mai multe probleme-cheie cu care se confruntă victimele, inclusiv violența sexuală, violența domestică, hărțuirea și abuzul sexual asupra copiilor.

S-a constatat că a existat o creștere cu 37% a numărului de infracțiuni cu violență împotriva femeilor între 2018 și 2023, mai arată sursa citată.

Poliția spune că peste un milion de astfel de infracțiuni au fost înregistrate doar anul trecut în Anglia și Țara Galilor, reprezentând 20% din toate infracțiunile înregistrate.