POLIȚIA FACEBOOK. Cum își ține rețeaua de socializare sub control utilizatorii
Facebook a prezentat, pe site-ul său, un grafic cu sistemul elaborat pe care îl folosește pentru a ține sub control cele aproape 900 de milioane de utilizatori, scrie Reuters.
Rețeaua de socializare are sute de angajați, în birouri din întreaga lume, care verifică toate situațiile în care utilizatorii se raportează unul pe altul, semnalând nereguli cum ar fi violența limbajului, conținutul inadecvat sau spam-ul.
Fiecare dintre aceste cereri trece pe la diverși angajați ai Facebook, care decid dacă utilizatorului acuzat îi vor fi limitate anumite drepturi (spre exemplu de a trimite mesaje sau cereri de prietenii), dacă acestuia îi va fi dezactivat contul sau dacă trebuie alertate autoritățile din țara respectivă.
Facebook a postat un grafic în care se poate vedea ce se întâmplă atunci când un utilizator apasă butonul „Report/Spam”. Reuters spune că acest grafic este „detaliat, dar destul de confuz”.
CLICK PENTRU A MĂRI
sursa foto Facebook
Fred Wolens, purtător de cuvânt al rețelei de socializare, spune că Facebook a postat acest grafic pentru a face mai transparent modul în care rețeaua de socializare tratează plângerile utilizatorilor. „Simțeam că nu era clar ce se întâmplă cu o plângere adresată Facebook, din momentul în care utilizatorul apasă butonul de Report”, a declarat Wolens.
Reuters scrie că, datorită numărului foarte mare de utilizatori, Facebook are o întreagă „armată” de oameni care se asigură că site-ul are un conținut decent. Angajații sunt împărțiți în patru divizii: echipa pentru siguranța utilizatorului, echipa care analizează presupusele hărțuiri, echipa care permite accesul pe rețeaua de socializare și echipa care se verifică presupusul conținut abuziv.
„Internetul este un loc periculos și murdar, în timp ce Facebook se vrea a fi un loc mai sigur”, a declarat analistul Ray Valdes, de la firma de cercetare Gartner.