Prima pagină » Știri externe » Pompierii ruși se străduie de trei zile să stingă un incendiu masiv la un depozit de petrol atacat de dronele ucrainene

Pompierii ruși se străduie de trei zile să stingă un incendiu masiv la un depozit de petrol atacat de dronele ucrainene

Pompierii ruși se străduie de trei zile să stingă un incendiu masiv la un depozit de petrol atacat de dronele ucrainene

Pentru a treia zi la rând, autoritățile ruse se străduie să stingă un incendiu masiv în regiunea sudică Rostov, după ce un depozit de petrol a fost lovit de dronele ucrainene.

Zeci de pompieri răniți

Incendiul de la depozitul din orașul Proletarsk se întinde pe o suprafață de 10.000 de metri pătrați, potrivit agențiilor de știri de stat rusești, anunță Associated Press.
500 de pompieri sunt implicați în operațiune, iar 41 dintre ei au fost deja spitalizați cu răni, potrivit agenției de știri de stat ruse TASS, citând oficiali locali.

Statul Major al armatei ucrainene a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra depozitului de petrol, care era folosit pentru a aproviziona armata rusă, numindu-l o măsură „de subminare a potențialului militar și economic al Federației Ruse”.

Noile obiective ale incursiunii ucrainene în zona Kursk, enunțate de Zelenski

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că incursiunea din zona Kursk a permis armatei ucrainene să captureze un număr semnificativ de prizonieri care ar putea fi folosiți în schimbul ucrainenilor capturați, extinzând obiectivele Kievului pentru misiunea lansată în urmă cu două săptămâni. El a spus anterior că Ucraina a încercat să creeze o zonă tampon care ar putea preveni alte atacuri ale Moscovei peste graniță, în special cu artilerie cu rază lungă de acțiune, rachete și bombe planante.

„Operațiunea Kursk a devenit cea mai mare investiție a noastră în procesul de eliberare a bărbaților și femeilor ucrainene din captivitatea rusă”, a declarat Zelenski. „Am capturat deja cel mai mare număr de prizonieri ruși într-o singură operațiune”.

Foto: Shutterstock

CITIȚI ȘI:

Adrian Sabău, originar din București, a absolvit studiile de licență la Universitatea din București. Aflat la începutul carierei la “Gândul”, a mai lucrat anterior ca traducător. Este pasionat ... vezi toate articolele

Citește și