Prima pagină » Știri externe » Povestea patronului de restaurant cu origini românești, care și-a salvat clienții din calea teroriștilor de la Paris

Povestea patronului de restaurant cu origini românești, care și-a salvat clienții din calea teroriștilor de la Paris

Povestea patronului de restaurant cu origini românești, care și-a salvat clienții din calea teroriștilor de la Paris
În timpul masacrului de vineri seară de la Paris, au existat numeroși eroi, care și-au pus viețile în pericol pentru a-i salva pe ceilalți

Sfințescu deține restaurantul L’Amarre, situat vis-a-vis de La Cosa Nostra, restaurantul în care un terorist a deschis focul, ucigând cel puțin cinci oameni.

Când Nicolas a auzit focurile de armă, a acționat rapid, pentru a-și proteja clienții, care se aflau la câțiva metri distanță de locul desfășurării carnagiului, scrie BBC.

„Nu am vrut să văd oameni morți”, a povestit românul pentru Newsbeat.

„Le-am zis să se ascundă sub mese și în spatele barului”.

Clienții de la L’Amarre s-au ascuns în locurile indicate de Sfințescu și au ascultat sunetele haosului de afară. „Am așteptat zece minute, după care ne-am ridicat. Unii oameni au ieșit pentru a vedea ce se întâmplă. Eu nu am ieșit, nu am vrut să văd cadavre”, a povestit patronul.

Oricine s-a aventurat în afara localului său și-a asumat un risc, deoarece nimeni nu știa unde este atacatorul, a explicat Nicolas. El le-a spus clienților să revină înăuntru și a tras obloanele metalice ale restaurantului L’Amarre.

Patronul a decis să-i mute pe toți clienții în apartamentul său, situat deasupra localului. Sus, Nicolas a găzduit 20 de persoane, pe care le-a servit generos cu mâncare și sticle de vin.

„Eram înghesuiți într-un coridor, am vorbit și am fumat”, a mai spus patronul. În jurul orei locale 4.00, în dimineața zilei de sâmbătă, poliția le-a transmis celor ascunși în casa lui Nicolas că pot ieși în siguranță.

Nicolas a realizat de abia atunci magnitudinea tragediei care se petrecuse la câțiva metri distanță de restaurantul său. Sângele victimelor încă mai era pe asfalt și se puteau observa ferestrele ciuruite de gloanțe de la localul Casa Nostra.

„Înainte de producerea atacului, aveam mesele afară, dar nimeni nu a vrut să stea în frig, așa că am intrat înăuntru. Am avut noroc, mult noroc”, a spus Nicolas.

Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între ... vezi toate articolele

Citește și