Sturgeon va purta discuții, de asemenea, cu președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și cu deputații europeni.
Aceasta a spus că este „hotărâtă” să protejeze interesele Scoției în Europa.
Premierul scoțian spera să îl întâlnească și pe președintele Consiliului European, Donald Tusk, însă acesta din urmă a spus că o discuție nu este adecvată în acest moment.
Europarlamentarul scoțian Alyn Smith a declarat, înaintea discuțiilor pe care urmează să le aibă Sturgeon la Bruxelles, că există multă bunăvoință față de Scoția în capitala UE.
„Ușile sunt deschise la Bruxelles și există bunăvoința de a discuta cu Scoția”, a declarat el pentru BBC Radio Scoția.
Prim-ministrul Nicola Sturgeon a ținut, în Parlamentul Scoției, un discurs cu privire la rezultatul referendumului din Marea Britanie, ocazie cu care a afirmat că ieșirea din UE ar fi împotriva voinței poporului scoțian. Oficialul scoțian a mai spus că perioada de trei luni de criză politică până la nominalizarea unui nou premier al Regatului Unit va provoca și mai multe pagube economiei britanice. În cadrul referendumului privind apartenența Marii Britanii la UE, majoritatea populației din regiunea Scoției a votat în favoarea rămânerii în Blocul comunitar.