Refugiații care au ajuns în Italia, Grecia și Ungaria ar urma să fie distribuiți între statele membre ale Uniunii Europene (UE), în funcție de populația și puterea economică a fiecărui stat în parte, scrie Mail Online.
Astfel, Germania ar urma să acorde azil unui număr de 35.000 de refugiați, Franța ar urma să accepte 26.000, iar Spania – 16.000.
„Chiar și țări sărace precum Bulgaria și România ar urma să accepte mii de familiî”, comentează site-ul tabloidului britanic, subliniind că Marea Britanie nu va accepta niciun refugiat.
Londra – care a refuzat să accepte aceste cote atunci când au fost propuse inițial, în mai, scrie site-ul – nu este obligată să facă acest lucru, în pofida faptului că este unul dintre cele mai populate și bogate state UE.
În cazul în care Londra ar accepta refugiați, potrivit cotei sale, ar trebui să primească aproximativ 17.000 de oameni, adică 11% din total.
„Potrivit acestui document divulgat astăzi (joi), în Ungaria se află 54.000 de solicitanți de azil, în Italia 39.600, iar în Grecia 66.400”, scrie Mail Online.
Criza refugiaților, fără precedent în Europa, a sporit presiunea asupra premierului britanic David Cameron să deschidă frontiera refugiaților blocați în Franța.
Cameron insistă că răspunsul la criza azilanților nu este să li se ofere refugiu oamenilor disperați care fug din Orientul Mijlociu și Africa de Nord.
El a încercat, joi, să liniștească indignarea publicului față de criza refugiaților, promițând că Londra „se va achita de responsabilitățile sale morale”.
Marea Britanie va continua să accepte „mii de oameni”, așa cum a făcut dintotdeauna, dar a promis o revizuire a numărului.