Presă: Regele Charles și regina Camilla ar urma să fie ignorați de politicieni în cadrul vizitei lor în Australia

Publicat: 14 10. 2024, 17:02

Recent, presa britanică a informat că medicii care îl tratează de cancer pe regele Charles i-au dat undă verde monarhului să întrerupă tratamentul pentru a putea merge într-o vizită oficială în Australia.

Regele va fi însoțit în deplasarea în Australia de soția sa, regina Camilla, dar presa de la Antipozi notează că monarhul și soția sa ar urma să fie ignorați de unii politicieni de rang înalt din această țară în timpul vizitei, notează Sky News.

Vizita reprezintă cel mai important turneu în străinătate al regelui de la diagnosticul de cancer și primul său în Australia ca șef de stat al acestei țări.

O recepție pentru cuplul regal va avea loc la Canberra pe 21 octombrie. La eveniment au fost invitați premierii tuturor statelor și provinciilor australiene, dar nici unul nu ar fi acceptat invitația, dând vina pe alte angajamente, arată presa australiană.

Regele urmează să se adreseze liderilor politici și celor ai comunităților locale în cadrul acelui eveniment, potrivit Palatului Buckingham.

Cum au motivat politicienii lipsa

Premierul statului Victoria, Jacinta Allan, este cel mai recent lider care a confirmat că nu va participa, în timp ce premierul din Australia de Sud, Peter Malinauskas, s-a scuzat spunând că trebuie să prezideze o reuniune a cabinetului provinciei.

Alți premieri au informat că volumul de muncă îi împiedică să participe la recepție, în timp ce Steven Miles, premierul din Queensland, a spus că se va concentra asupra campaniei sale electorale.

Unele publicații australiene au criticat atitudinea politicienilor, descriind-o ca fiind „o insultă”, „o lipsă de respect” sau „o atitudine copilăroasă”.

Ce spun locuitorii din Australia

Un sondaj prezentat de Daily Telegraph a dezvăluit că unul din patru australieni are o viziune mai favorabilă asupra monarhului decât înainte de încoronarea acestuia.

Aproximativ 33% dintre respondenți și-ar dori ca Australia să devină  republică, dar 45% au spus că națiunea ar trebui să rămână o monarhie, mai arată sondajul.

Sursa foto: Profimedia