„În această după amiază, comitetul director al Miss America Organization a acceptat demisia președintelui-director general, Sam Haskell, cu efecte imediate”, a anunțat președintele interimar Dan Meyers, sâmbătă, într-un comunicat.
Haskell a fost suspendat vineri, după ce au fost făcute publice mai multe e-mailuri interne în care acesta făcea comentarii misogine la adresa fostelor „regine ale frumuseții”.
Mai multe zeci de foste concurente au semnat o scrisoare deschisă prin care au cerut demiterea lui Haskell, inclusiv realizatoarea TV și fostă Miss America Gretchen Carlson, care, în 2016, ar fi semnat o înțelegere în valoare de 20 de milioane de dolari cu șeful Fox News, Roger Ailes, pe care îl acuzase de hărțuire sexuală.
Decizia luată de comitetul director al organizației Miss America vine după o serie de scandaluri sexuale care au afectat grav industria de divertisment, media și politica din SUA.
Site-ul HuffPost a publicat, joi, o serie de e-mailuri care conțineau comentarii vulgare referitoare la foste câștigătoare, una dintre acestea fiind criticată pentru greutatea corporală și viața sa sexuală, Haskell numind-o chiar „un gunoi”.
Site-ul scria că organizația a fost informată despre aceste mesaje în urmă cu o lună și a concediat deja un scenarist, pe care l-a considerat cel mai probabil autor al e-mailurilor.
Vineri, producătorii show-ului, de la Dick Clark Productions, au anunțat că au renunțat la relația cu organizația, după ce au aflat despre incident și despre faptul că nu s-a făcut o anchetă așa cum trebuia.
The New York Times a publicat, la începutul lunii octombrie, o anchetă despre comportamentul de „prădător sexual” al producătorului de cinema Harvey Weinstein. Peste o sută de femei l-au acuzat pe Harvey Weinstein de hărțuire, agresiune sexuală și viol. Trei anchete sunt în curs, deschise de autoritățile din Londra, New York și Los Angeles. Weinstein a fost înlăturat din rândul membrilor Academiei de film americane, Academiei de film britanice și Sindicatului regizorilor americani.
De asemenea, în ultimele luni, numeroase vedete americane au fost suspendate sau concediate în urma acuzațiilor de hărțuire sexuală ori comportament nepotrivit. Jurnalistului Charlie Rose, în vârstă de 75 de ani, i-au fost anulate brusc contractele cu CBS, PSE și Bloomberg. Matt Lauer, starul „NBC News”, în vârstă de 59 de ani, vedetă a matinalului de 20 de ani, a fost concediat recent, chiar înainte să intre în emisiune, pentru „violarea flagrantă a principiilor companiei”. La Fox News, Bill O’Reilly, în vârstă de 68 de ani, a fost concediat, în aprilie, pentru fapte similare. Iar conducerea The New York Times l-a suspendat pe unul dintre reporterii săi politici, în urma unor acuzații de hărțuire sexuală.
Printre vedetele acuzate de abuz sexual se numără și actorul Kevin Spacey, regizorul Bryan Singer, actorul Dustin Hoffman, producătorul muzical Russell Simmons, actorul de comedie Louis CK și actorul Geoffrey Rush.