„Nu este corect. Două țări nu pot avea același steag (…) Până acum nu s-a făcut nimic și această situație reprezintă un eșec al ONU”, a declarat Ngarlejy Yorongar.În schimb, purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU afirmă că este la latitudinea țărilor membre să-și aleagă propriul drapel.
Wall Street Journal scrie că autoritățile din Ciad și-au ”reamintit” de această problemă în momentul în care au văzut pe posturile internaționale de știri imagini cu protestele din Piața Victoriei, în care românii fluturau steaguri tricolore.
Sursa notează că, deșilumea modernă are numeroase instituții care se ocupă de rezolvarea conflictelor dintre națiuni, niciuna nu este autorizată să intervină în momentul în care o țară denunță steagul unei alte țări. De altfel, asemenea conflicte nu sunt fără precedent, scrie WSJ, oferind mai multe exemple din ultimul secol: Haiti vs. Liechtenstein, Macedonia vs. Grecia, Olanda vs. Luxemburg, Indonesia vs. Monaco, Kosovo vs. Albania. Totuși, o țară nu poate să-și transforme steagul în marcă înregistrată la nivel internațional.