Prima pagină » Știri externe » Primele cazuri de febra Dengue apărute în Japonia în ultimii 70 de ani

Primele cazuri de febra Dengue apărute în Japonia în ultimii 70 de ani

Primele cazuri de febra Dengue apărute în Japonia în ultimii 70 de ani
Cel puțin șase cazuri autohtone de febră Dengue au fost identificate în Japonia în ultimele zile, a anunțat presa luni, un număr mai mare decât cele trei anunțate oficial săptămâna trecută, primele în ultimii 70 de ani, relatează AFP.

Toate persoanele infectate sau suspectate de infectare au fost în august în parcul Yoyogi, în centrul Tokyo, loc foarte frecventat, unde au fost ciupite de țânțari, potrivit elementelor furnizate de autoritățile locale și de presă.

Printre persoanele bolnave figurează doi locuitori din prefectura Kanagawa, vecină cu Tokyo și una din Niigata, la nord.

Un anunț oficial privind toate cazurile înregistrate urmează să fie făcut în cursul zilei de luni.

Joi, Ministerul Sănătății, municipalitatea Tokyo și prefectura vecină Saitama au anunțat primele trei cazuri descoperite.

Cercetările efectuate pe insecte capturate în parcul Yoyogi nu au arătat nimic pentru moment.

Autoritățile au început să pulverizeze însă insecticide pentru a încerca să elimine țânțarul sau țânțarii purtători ai virusul responsabil de această boală.

Febra Dengue, numită și „gripă tropicală”, este o infecție virală transmisă de țânțari dar care nu se transmite direct de la persoană la persoană. Autoritățile cred că persoanele nou infectate au fost ciupite de un țânțar contaminat, care ciupise anterior o persoană purtătoare a virusului ce venea din străinătate.

Cazurile autohtone sunt extrem de rare în Japonia, dar cele venite din afară sunt de aproximativ 200 pe an, potrivit Ministerului Sănătății.

Autoritățile recomandă protejarea de țânțari care sunt peste tot în timpul verii în Japonia, inclusiv în metropole.

Punerea la punct a unui vaccin împotriva bolii este complexă deoarece există patru tipuri de virus care provoacă febra Dengue.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, „simptomele merg de la un sindrom febril ușor la febră puternică”, însoțită de „cefalee puternică și dureri retro-orbitale, musculare și articulare”.

Citește și