„Economia britanică a continuat să genereze confuzie în rândul analiștilor, rezistând șocului inițial” al referendumului, a declarat ministrul britanic al Finanțelor în Parlament.
Potrivit lui Phillip Hammond, economia britanică va crește cu 2,0% în 2017, sub estimările de 2,4%, făcute în urmă cu un an. Creșterea economică britanică ar urma să scadă și în 2018, 2019 și 2020.
Phillip Hammond a reiterat că nu intenționează relaxarea strategiei de remediere a celui mai mare deficit bugetar din rândul marilor economii ale lumii. „Singurul parcurs responsabil este continuarea planului nostru fără a fi opriți de fluctuațiile de termen scurt. Nu le vom lăsa copiilor datorii din ce în ce mai mari”, a subliniat el.
Marea Britanie trebuie să acumuleze fonduri de rezervă pentru gestionarea economiei în contextul problemelor generate de ieșirea din Uniunea Europeană, a afirmat zilele trecute ministrul britanic al Finanțelor, Phillip Hammond, citat de BBC News online.
Cancelarul Phillip Hammond semnalase spațiu restrâns pentru suplimentări bugetare, chiar dacă, în domeniul creditării, veștile ar fi bune, nota site-ul agenției Reuters, explicând că noul buget va fi marcat de perspectivele declanșării procedurii Brexit.
Phillip Hammond explicase că nu intenționa relaxarea strategiei de remediere a celui mai mare deficit bugetar din rândul marilor economii ale lumii. „Dacă banca îți suplimentează limita cardului de credit, nu cred că ești obligat să cheltui imediat ultimul cent”, a spus ministrul britanic al Finanțelor. „Sarcina mea este să mă asigur că economia noastră rezistă, că avem rezerve”, a subliniat Phillip Hammond.
Lira sterlină a atins marți cel mai mic nivel din ultimele șapte săptămâni, în contextul în care datele despre consumul slab sporesc starea de preocupare privind scăderea economiei Marii Britanii, care a decis ieșirea din Uniunea Europeană și va declanșa procedura Brexit în martie.