Prima pagină » Știri externe » Prințul Harry, în Angola, pe urmele prințesei Diana, pentru a inspecta operațiuni de deminare

Prințul Harry, în Angola, pe urmele prințesei Diana, pentru a inspecta operațiuni de deminare

Prințul Harry, în Angola, pe urmele prințesei Diana, pentru a inspecta operațiuni de deminare
Prințul Harry efectuează o "vizită privată" în Angola cu scopul de a inspecta operațiuni de deminare, pe urmele mamei sale, prințesa Diana, care a transformat aceste eforturi într-una dintre principalele sale cauze, a anunțat duminică un ONG britanic, relatează AFP.

Prințul Harry efectuează o „vizită privată” în Angola cu scopul de a inspecta operațiuni de deminare, pe urmele mamei sale, prințesa Diana, care a transformat aceste eforturi într-una dintre principalele sale cauze, a anunțat duminică un ONG britanic, relatează AFP.

„Prințul Harry vizitează mai multe echipe de deminare în regiune. El va inspecta câmpuri de mine și se va întâlni cu persoane care beneficiază de activitatea noastră”, a anunțat Guy Willoughby, președintele Halo Trust, o organizație nonguvernamentală (ONG) britanică specializată în asemenea operațiuni.

Palatul Regal a confirmat informația, dar a refuzat să ofere detalii despre ruta și activitățile prințului, argumentând că este vorba despre o „vizită privată”.

Mama sa, prințesa Diana, s-a implicat puternic pe plan umanitar în Angola, una dintre țările cele mai minate din lume, după 27 de ani de război civil, până în 2002.

Ea a efectuat vizite în această țară cu scopul de a susține Halo Trust și de a întâlni persoane rănite de mine antipersonal, în 1997, cu puțin timp înainte să moară, în același an, într-un accident rutier la Paris.

Fotografii cu Lady Di, în ținută de protecție, au făcut înconjurul lumii și au contribuit la sensibilizarea față de această cauză.

Prințul Harry a vizitat deja ONG-ul britanic în Mozambic, în iunie 2010, învățând cum să depisteze și să neutralizeze mine, potrivit Halo Trust, care desfășoară activități în Angola începând din 1994.

În războiul civil din această țară au fost ucise aproximativ o jumătate de milion de persoane, în perioada 1975-2002, un conflict care a provocat totodată deplasarea a aproximativ patru milioane de persoane.

Numărul exact al victimelor minelor este imposibil de stabilit. El este evaluat între 23.000 și 80.000 de către Observatorul internațional pentru mine și armament cu submuniție, care anunța în 2012 că 2,4 milioane de persoane, reprezentând 17% din populație, trăiau într-o zonă cu risc.

Citește și