Prințul William lansează „Premiul Nobel pentru mediu” în valoare de 1 milion de lire: Următorul deceniu, decisiv pentru planetă – FOTO/VIDEO
Ducele de Cambridge lansează joi, 8 octombrie, un premiu pentru a stimula lupta împotriva schimbărilor climatice punând la dispoziție un fond în valoare de 50 de milioane de lire.
Prințul William speră că noua concurență globală pentru mediu va stimula schimbarea și va ajuta la repararea planetei noastre în următorii zece ani – un deceniu critic pentru Pământ.
Competiția va oferi cinci premii de un milion de lire sterline care vor fi acordate în fiecare an în următorii 10 ani, oferind cel puțin 50 de soluții la cele mai mari probleme de mediu ale lumii până în 2030.
„Premiul Nobel pentru Mediu” în valoare de 1 milion de lire
Surse regale au declarat că ducele „ia mantaua tatălui și bunicului său pentru a deveni un lider global pe scena mondială cu privire la cele mai mari probleme de mediu din lume”.
În timpul petrecut în Namibia, Kenya și Tanzania, abordând problemele de conservare și comerțul ilegal cu animale sălbatice, acesta a fost inspirat să exploreze soluții permanente la provocările globale de mediu.
Cinci premii pe an în următorul deceniu
În urma unei conversații cu Sir David Attenborough la Londra, celebrul activist regal și ducele au discutat despre ideea de a crea un premiu care nu numai că va stimula efortul global de protejare și restaurare a mediului, ci va ajuta și la repararea planetei până în 2030.
Inspirându-se din programul Moonshot al președintelui John F. Kennedy, care a unit milioane de oameni în jurul unui obiectiv, acela de a duce omul pe Lună, Premiul Earthshot se concentrează în jurul a cinci „Earthshots” – care, dacă este atins până în 2030, „va îmbunătăți viața pentru noi toți, pentru generațiile viitoare”.
„Va îmbunătăți viața pentru noi toți, pentru generațiile viitoare”
„Ducele dorea ceva care să aibă prestigiul Premiului Nobel. Nu a vrut să dubleze eforturile altora, dar după (n.r. cercetarea peisajului) nu au putut găsi ceva care să îndeplinească aceleași criterii … unde câștigătorii din fiecare sector – fie că este vorba de o echipă științifică sau de o persoană în vârstă de 12 ani dintr-o lasă din Kenya – sunt posibile”, a declarat o sursă citată de Mirror.
Premiul Earthshot se inspiră din aterizările pe lună, poreclite Moonshot, care au ajutat la avansarea realizărilor tehnologice ale omenirii și prezintă cinci Earthshots, despre care organizatorii spun că dacă ar fi atinse până în 2030 ar îmbunătăți viața pentru toți.
Vezi această postare pe Instagram
We’ve got some questions for you, @DavidAttenborough…??️?
O postare distribuită de Duke and Duchess of Cambridge (@kensingtonroyal) pe