Prima pagină » Știri externe » Probleme mari la mai multe produse vândute de LIDL! Conțin E.coli și alte bacterii extrem de periculoase!

Probleme mari la mai multe produse vândute de LIDL! Conțin E.coli și alte bacterii extrem de periculoase!

Probleme mari la mai multe produse vândute de LIDL! Conțin E.coli și alte bacterii extrem de periculoase!
Probleme mari la mai multe produse vândute de Lidl! Conțin E.coli și alte bacterii extrem de periculoase!

Mai mult de jumătate din carnea de pui Lidl este „blindată” cu „superbacterii” potențial letale, rezistente la medicamente, au descoperit cercetătorii din Marea Britanie.

Rezultatele analizelor au arătat că 23 din cele 40 de produse analizate au fost pozitive pentru stafilococ auriu meticilino-rezistent
(MRSA) și beta-lactamaze cu spectru extins (ESBL), bacterii care nu răspund la tratamentul antimicrobian.

De asemenea, 19% din carnea provenită din magazinele Lidl din Marea Britanie și analizate în cadrul studiului conținea E.Coli, o bacterie extrem de periculoasă, care provoacă episoade grave de diaree și poate fi letală.

Retailerul a susținut că nu a înregistrat nicio „abatere în afara nivelurilor legale”, și nu a existat nicio problemă semnalată de organismele de reglementare britanice.

De asemenea, compania susține că rezultatele acestor analize nu implică un risc specific pentru sănătatea consumatorilor.

Cercetarea a fost comandată de mai multe ONG-uri care se ocupă cu protecția animalelor. Organizațiile au etichetat rezultatele drept „inacceptabile” și au cerut industriei cărnii reducă utilizarea antibioticelor.

Rasele de pui cu creștere rapidă ar trebui eliminate treptat. Au sănătatea și condițiile de viață foarte proaste și au mai multe șanse să aibă nevoie de tratamente cu antibiotice. Este complet inacceptabil să folosim medicamente care salvează vieți pentru a susține creșterea de pui cu practici de management proaste”, a declarat Cóilín Nunan, managerul Alliance to Save our Antibiotics, o coaliție de organizații pentru protecția animalelor, citat de Daily Mail.

Ce au descoperit analizele în produsele Lidl

Toate cele 40 de produse analizate au fost cumpărate din cinci magazine din Manchester, Birmingham și Londra.

Mostrele au inclus pui rotisat, pachete de pulpe și piept de pui.

După achiziționare, acestea au fost ambalate în pungi frigorifice și trimise cu un camion frigorific la un laborator din Germania.

Cercetătorii au descoperit că 12 produse conțineau și listeria, un microorganism care poate provoca febră, stare generală de rău și diaree.

Totuși, raportul nu include rezultatele complete ale testelor pentru fiecare articol în parte, inclusiv nivelurile agenților patogeni prezenți și dacă acestea se încadrează în limitele legale sau în afara acestora.

De asemenea, nu s-au oferit detalii despre momentul în care produsele au fost testate și dacă acestea au fost testate înainte sau după data de expirare, mai arată sursa citată.

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele