Profilul lui Ariel Castrom, răpitorul celor trei femei sechestrate timp de zece ani. „Poate că era genul acela de persoană cu viață dublă”

Profilul lui Ariel Castrom, răpitorul celor trei femei sechestrate timp de zece ani. Poate că era genul acela de persoană cu viață dublă
Publicat: 09/05/2013, 19:02
Actualizat: 09/05/2013, 19:02

Principalul suspect în ancheta privind sechestrarea a trei femei în Cleveland (Ohio, în nordul Statelor Unite), inculpat pentru răpire și viol, Ariel Castro este un bărbat cu două fețe, muzician și apreciat de unii, violent și temut de alții, relatează AFP.

Acest bărbat apreciat în cartierul său, basist în timpul liber, dar considerat violent de cei apropiați și acuzat de mai multe ori de violență domestică, a fost inculpat pentru violarea a trei femei găsite la începutul săptămânii în casa lui, precum și pentru răpirea lor și sechestrarea unei fetițe în vârstă de șase ani, care s-a născut în timpul captivității mamei sale, Amanda Berry.

Împreună cu cei doi frați ai săi, Pedro, în vârstă de 54 de ani, și Onil, în vârstă de 50 de ani, acest șofer de autobuz școlar în vârstă de 52 de ani a fost arestat luni pentru că le-a răpit și le-a sechestrat timp de zece ani pe Amanda Berry, 27 de ani, Gina DeJesus, 23 de ani, și Michelle Knight, 32 de ani. Nicio acuzație nu a fost reținută împotriva celor doi frați ai lui.

Cele trei femei au fost eliberate dintr-o casă cu două etaje și patru camere pe care Castro o deținea din 2007 pe Seymour Avenue, într-un cartier hispanic din Cleveland.

Ariel era mândru de originea sa portoricană, iar drapelul portorican flutura alături de cel al Statelor Unite în fața casei sale, care în prezent este pusă sub sechestru pentru neplata taxelor imobiliare, potrivit cotidianului local Plain Dealer.

Castro provine dintr-o familie numeroasă, care a emigrat în Statele Unite după al Doilea Război Mondial dintr-o regiune portoricană celebră pentru cafeaua sa, către orașul industrial Cleveland.

Sora sa vitregă, Noemi Castro, și-a exprimat „surpriza” într-un interviu acordat Washington Post. „Nu aș fi crezut vreodată că Ariel ar putea face așa ceva vreodată”, a declarat ea.

Tatăl său, Nona Castro, decedat în 2004, administra un centru de mașini de ocazie. Unchiul lui, Julio „Cesi” Castro, în vârstă de 78 de ani, rămâne unul dintre stâlpii comunității hispanice din oraș.

Pe Seymour Avenue, Castro avea mai degrabă o reputație bună.

„Locuiesc aici de un an. Am făcut grătare cu acest tip, am mâncat împreună porc și alte chestii și am ascultat salsa. Nimic nu m-a făcut să cred că are fete în această casă”, a povestit Charles Ramsey, vecinul care i-a permis tinerei Amanda să scape și apoi să avertizeze poliția.

Ramsey își amintește că l-a văzut pe Castro în grădina casei sale, jucându-se cu câinii. Pe pagina sa de Facebook, Castro afirmă că îi plac câinii chinezești și să repare mașini și mopede.

Un alt vecin, Roberto Diaz, citat de Washington Post, afirmă chiar că Ariel Castro participa la evenimente organizate pentru găsirea fetelor dispărute, cum ar fi marșuri în memoria lor sau distribuirea de fluturași. El era cunoscut de una dintre victime, Gina DeJesus, care era, potrivit mărturiilor, foarte bună prietenă cu una dintre fiicele sale.

Julio Castro, totuși, povestește că nepotul lui se izolase de familie după moartea tatălui său în 2004, anul în care a dispărut Gina, la un an după Amanda și la doi după Michelle.

„Poate că era genul acela de persoană cu viață dublă”, a declarat el pentru CNN.

În 2005, fosta soție a lui Castro, Grimilda Figueroa, care a decedat anul trecut, a depus plângere împotriva lui, acuzându-l că le-a „răpit deseori” pe cele două fiice ale lor și că le-a „împiedicat să fie cu mama” lor.

Documentele judiciare arată, în plus, că Grimilda Figueroa a avut de două ori nasul spart, coastele rupte, umerii luxați și că a cerut judecătorului „să îl împiedice (pe Castro) să o amenințe că o va ucide”.

Fiul cuplului, Anthony Castro, în vârstă de 31 de ani, care lucrează la o bancă din Cincinnati (Ohio), a povestit pentru cotidianul britanic Daily Mail că mama sa a părăsit casa împreună cu cei trei copii ai săi în 1996, după mai multe episoade de violență conjugală. „Și eu am fost bătut”, a afirmat el.

Anthony a precizat, de asemenea, că atunci când se ducea să îl viziteze pe tatăl său, de câteva ori pe an, întâlnirea nu dura mai mult de 20 de minute, tatăl lui interzicându-i accesul în unele camere ale casei.

Timp de 22 de ani, Castro a condus autobuze școlare, provocând câteva incidente care au dus, în noiembrie, la concedierea sa, potrivit Plain Dealer.

După serviciu, Castro cânta la bas și era, de 15 ani, membru al unei formații de muzică latino, Grupo Kanon.

„El devenise din ce în ce mai defensiv în ultimii ani”, a declarat liderul grupului, Ivan Ruiz, care îl cunoaște de 20 de ani. „Era ca și cum nu putea părăsi casa”. Era bizar. Era tot timpul în întârziere la repetiții sau la concerte” și „l-am dat afară anul trecut”.

O verișoară a celor trei fați, Maria Castro-Montres, și-a mărturisit „rușinea”, miercuri, pentru AFP. „Cineva capabil de astfel de lucruri este un psihopat care a reușit să se ascundă ani la rând”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Dezvăluiri tulburătoare. Rana fatală a Prințesei Diana, "mică, în locul nepotrivit și foarte rară”, care...
Palatul Buckingham a început să planifice funeraliile Regelui Charles. Ce se va alege de Regina...
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și...
Avertismentul pensionarilor nemulțumiți de noile decizii: „Ne-au amăgit. Or să primească la vot ce merită”...
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus...
Site-ul unde mii de oameni își caută un partener cu care să își pună capăt...
ŞOC! Fiica lui Năstase: 'Am fost preşul lui dintotdeauna, încă de când a vărsat vin...
Recunoști fetița din imagine? Acum are 39 ani și este adorată de sute de mii...
"Eu sunt cel pe care îl căutaţi!" Autorul masacrului din Germania s-a predat. Atacul cu...
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
A murit Christoph Daum, fostul antrenor al Naționalei de fotbal. O boală gravă l-a răpus...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
Ce reprezintă litera B la o mașină cu transmisie automată. Explicația fiecărui mod
Taxiurile fără şofer le iau pâinea de la gură taxiurilor clasice: apelare facilă şi preţuri...
Cel mai RAPID ÎNCĂRCĂTOR din lume! Încarcă ORICE TELEFON în mai puțin de...
Noul război ce stă să izbucnească. Au atacat azi dimineață. S-a declarat stare de urgență
Nu folosi acest obiect din camera de hotel. Riști să pleci acasă cu boli serioase
VIDEO | Momentul frapant când o femeie sare gardul la zoo ca să mângâie un...
"Ultima misiune pentru Roberta". Ea este polițista de 21 de ani, ucisă de remorca unui...
Anamaria Prodan, depre cât de mult îi seamănă copiii. Ce anume îi spunea mama ei...
Ed Sheeran a făcut senzație la București! Ce surpriză de proporții le-a pregătit fanilor: ”Nu-mi...
BANCUL ZILEI. Bulă merge la o tipă acasă. Dormitorul era plin de jucării de pluș....
Cel mai recent truc promovat în online pentru prevenirea ridurilor: masajul