Propaganda Kremlinului, replică pentru opozantul lui Vladimir Putin. În ce “lux” ar fi trăit “blogger-ul șomer” Aleksei Navalnîi în Germania / VIDEO
Propaganda de la Kremlin face tot posibilul să-l denigreze pe Aleksei Navalnîi, principalul contestatar al lui Vladimir Putin. Rossia 1, postul public de televiziune, a publicat un material în care a arătat “luxul” în care s-ar fi lăfăit “blogger-ul șomer” cât timp s-a aflat în Germania.
Jurnaliștii susțin că disidentul rus ar fi locuit, în ultimele două luni, într-o vilă de cinci stele din Freiburg, care îl costa nu mai puțin de 530 de euro pe zi. În total, potrivit Rossia 1, Aleksei Navalnîi ar fi plătit, doar pentru cazare, peste 30.000 de euro.
Vila prezentată de postul public de televiziune are cinci dormitoare, o terasă, jacuzzi, dar și piscină. În material, opozantul lui Vladimir Putin este numit “pacient” şi “blogger şomer”. Totodată, propaganda de la Kremlin se întreabă de unde are Aleksei Navalnîi bani să închirieze astfel de proprietăți, din moment ce, oficial, nu are loc de muncă.
În final, jurnaliștii de la Rossia 1 susțin că, în ultimele luni, Aleksei Navalnîi ar fi cheltuit în jur de 1 milion de euro, dacă se pun la socoteală și costurile pe care le-a avut disidentul cu realizarea documentarului despre palatul lui Vladimir Putin de pe malul Mării Negre, despre care propaganda de la Kremlin spune că a fost făcut la comanda SUA, într-un studio de ultimă generație din Germania.
https://www.youtube.com/watch?v=phExz7Me4Sk&ab_channel=%D0%A0%D0%BE%D1%81%D1%81%D0%B8%D1%8F24
Aleksei Navalnîi, condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare
Aleksei Navalnîi s-a întors în Rusia în ianuarie, fiind imediat reţinut la sosirea în ţară. Marţi, un tribunal din Moscova a decis că disidentul trebuie să ispăşească o condamnare de trei ani şi jumătate pentru că nu a reuşit să ia legătura cu autorităţile penale, aşa cum impuneau termenii unei decizii mai vechi, întrucât se afla în Germania pentru a se recupera după o otrăvire de comiterea căreia el a acuzat serviciul de informaţii rus.
Aleksei Navalnîi primise o sentinţă cu suspendare în 2014 într-un caz de fraudă, despre care el a afirmat că e politică, iar Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a apreciat că a implicat proceduri “arbitrare şi incorecte”.