Oficialii primăriei din Hiroshima vor ca Pokestop-ul să fie șters până pe 6 august, ziua comemorării bombardamentelor din 1945 asupra orașului japonez. Utilizatorii de Pokemon Go vin la memorialul bombardamentelor și invadează localția, magnetizați de monstruleții din realitatea virtuală.
Însă oficialii japonezi cer producătorilor jocului de la Niantic Inc. să șteargă acel Pokestop de pe harta virtuală până pe 6 august, când va fi oficiată o ceremonie de comemorare a victimelor atacului de la Hiroshima.
Reprezentanții Niantic nu au vrut să comenteze situația, declarând jurnaliștilor că nu vor să facă publice informații în ceea ce privește soluționarea incidentului din Hiroshima.
Bombardamentele atomice de la Hiroshima și Nagasaki au constat din două atacuri nucleare implicând aruncarea a două bombe atomice, produse de Statele Unite ale Americii, la sfârșitul celui de-al doilea război mondial, asupra a două orașe din Japonia, Hiroshima și Nagasaki.
La timpul aruncării celor două bombe atomice, deși războiul din Europa se terminase prin capitularea necondiționată a Germaniei, Imperiul Japoniei și Statele Unite ale Americii se aflau încă în stare de război. La 6 august 1945 bomba atomică cunoscută ca „Little Boy” a fost aruncată deasupra orașului Hiroshima, iar trei zile mai târziu, la 9 august 1945, cea de-a doua bombă atomică, cunoscută ca „Fat Man”, a fost detonată deasupra orașului Nagasaki.