Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal – Amur!

Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal - Amur!
Putin îi pregătește lui Navalnîi un loc de muncă în Extremul Orient rus. Deținuții, folosiți la extinderea căii ferate Baikal - Amur! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 26/04/2021, 18:01

Navalnîi, trimis la muncă în Extremul Orient! Nu este, încă, nimic altceva decât un zvon care circulă printre apropiații disidentului rus. Conform unor informații extrase dintr-un document guvernamental, Moscova are în vedere utilizarea deţinuţilor din închisori pentru a extinde o importantă linie de cale ferată.

Federația Rusă se confruntă în prezent cu o penurie a forţei de muncă. De vină este pandemia Covid-19, care a dus la lipsa mobilităţii pe piaţa muncii. Din cauza restricțiilor impuse de autorități, oamenii nu mai pot circula în voie și foarte mulți și-au pierdut job-urile.

Peste 15.000 de lucrători, proiect de 70 de miliarde de euro

Fiindcă o parte din forța de muncă a Rusiei era reprezentată de migranți, aceștia n-au mai putut intra în țară. Acum, autorităţile din domeniu susțin că marile proiecte de construcții ar putea să încetinească ritmul.

În încercarea de a ține pasul cu termenele impuse, deja au fost trimiși soldaţi în termen la construirea unui segment al căii ferate Baikal – Amur (BAM), în Extremul Orient. Potrivit ziarului economic Kommersant, 3.000 de militari urmează să înceapă să lucreze la acest şantier în acest an. Dar până acum Căile Ferate Ruse au mobilizat doar aproximativ 5.000 de lucrători din cei 15.000 necesari. Din acest motiv, autorităţile iau în considerare utilizarea deţinuţilor la extinderea liniei de cale ferată Baikal – Amur.

  • Proiectul Baikal – Amur este unul gigant. Are costuri total ce depășesc 70 de miliarde de euro! În plan sunt modernizarea şi extinderea întregii infrastructuri feroviare a Rusiei din Extremul Orient!

Vicepremierul Marat Husnullin vrea deținuți la muncă!

Documentul la care face referire Kommersant este redactat de biroul vicepremierului Marat Husnullin. În acesta se solicită Ministerului Transporturilor, Serviciului Federal al Penitenciarelor şi Căilor Ferate Ruse (RJD, compania de stat care gestionează reţeaua feroviară naţională) să evalueze fezabilitatea utilizării deţinuţilor la construirea căii ferate în Extremul Orient. Cele trei instituții au termen până la 14 mai să evalueze posibilitatea folosirii deţinuţilor la lucrările de construire a infrastructurii feroviare pe linia principală Baikal – Amur şi la liniile căii ferate transsiberiene.

În anii ’30, deținuții din vastul sistem de lagăre de muncă (GULAG-uri) din perioada Uniunii Sovietice erau trimiși pe șantiere. Cei mai mulți au lucrat la construirea unor porţiuni a căii ferate BAM şi la dezvoltarea unor importante zone din Siberia.

Navalnîi, închis într-un lagăr lângă Moscova

Aleksei Navalnîi este închis într-un lagăr de lângă Moscova. El a fost condamnat la 2 ani și 6 luni de închisoare, fiind reținut imediat după ce s-a întors de la Berlin. În 2020, Navalnîi a fost victima unei tentative de otrăvire cu Noviok. Opozantul l-a indicat pe Vladimir Putin drept cel care a comandat tentativa de asasinat.

În închisoare, Aleksei Navalnîi a intrat în greva foamei, iar starea sa de sănătate s-a înrăutățit. Consultat de medicii unei clinici din capitala Rusiei, disidentul a anunțat că va înceta greva foamei în cel mai scurt timp. „Nu îmi retrag cererea de a fi consultat de un medic, în condițiile în care nu-mi mai simt brațele și picioarele. Vreau să înțeleg despre ce este vorba și ce tratament trebuie să urmez. Încep să ies din greva foamei (…) Potrivit regulilor, este nevoie de 24 de zile pentru acest proces. Se spune că poate fi o perioadă și mai grea, așa că urați-mi noroc!”, a transmis Navalnîi pe contul personal de Twitter.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
România, lovită de un al doilea val de ninsori, ploi şi viscol de joi seara....
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Ce se întâmplă cu pensiile românilor după ce Guvernul a rămas fără fonduri! Cu ce...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Află aici ADEVĂRUL! De ce pare totul PLAT dacă Pământul e rotund?
Se schimbă permisele auto. Decizia luată la Guvern pentru șoferii români
Analiză. Locul din România în care se trăiește cel mai bine. Orașul din care toți...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
1 din 10 copii, victimă a violenței în primele două luni ale anului școlar