Raport îngrijorător. În numai două săptămâni, numărul cazurilor de COVID-19 la copiii din SUA a crescut cu 21%
De la începututul pandemiei și până pe data de 20 august, peste 430.000 de copii din Statele Unite au fost testați pozitiv pentru coronavirus, indică un raport al Academiei Americane de Pediatrie şi Asociaţia Spitalelor de Copii. Raportul evidențiază faptul că în doar două săptămâni, numărul cazurilor de COVID la copiii din SUA a crescut cu 21%.
Deși raportul noilor cazuri de îmbolnăviri în rândul copiilor e îngrijorător, partea bună este că rata mortalității în rândul minorilor este una mică. Din cele 178 de mii de decese cauzate de Covid în SUA, un procent cuprins între 0 și 0,3% se referă la mortalitatea în rândul copiilor, potrivit CNN.
Începând cu data de 6 august, când a apărut precedentul raport, şi până pe 20 august, s-au înregistrat 74.160 de cazuri noi de copii testaţi pozitiv pentru COVID-19. Numărul total al minorilor bolnavi a ajuns la 432.629, înregostrând astfel o creştere de aproximativ 21% în numai 14 zile.
Şi numărul de îmbolnăviri raportate la 100.000 de copii a crescut, de asemenea, de la 13 cazuri, câte erau la mijlocul lunii aprilie, la 583,2, în raportul din 20 august.
Şi procentul de pacienţi copii din totalul cazurilor de COVID-19 a crescut, de la 2% la 9,3%, în aceeaşi perioadă de timp.
În New York City şi alte 21 de state care au oferit date privind spitalizările, copiii au constituit între 0,4% şi 4,6% din numărul total al internărilor. Aceste cifre înseamnă că între 0,2% şi 8,6% dintre copiii testaţi pozitiv, au avut nevoie de spitalizare.
Ce spune raportul despre mortalitatea la copiii din SUA
În ceea ce priveşte mortalitatea în rândul copiilor, aceştia reprezintă între 0% şi 0,3% din totalul deceselor Covid-19. 21 de state au raportat zero decese la copii.
„În acest moment, se pare că formele severe de boală sunt rare în rândul copiilor. Cu toate acestea, statele trebuie să continue să furnizeze rapoarte detaliate privind cazurile de COVID-19, testarea, spitalizarea şi mortalitatea în funcţie de vârstă, astfel încât efectele COVID-19 asupra sănătăţii copiilor să poată fi documentate şi monitorizate”, se arată în raport.