RAPORT. Un raport al Chinei arată cine sunt câștigătorii și învinșii în timpul pandemiei. Cum răspândește Guvernul Chinei mesajele prin intermediul social media

RAPORT. Un raport al Chinei arată cine sunt câștigătorii și învinșii în timpul pandemiei. Cum răspândește Guvernul Chinei mesajele prin intermediul social media
Sursă FOTO unsplash. com/ caracter ilustrativ
Publicat: 30/04/2020, 17:26

Centrul de Informații al Rețelei de Internet din China (CNNIC), administrat de stat, publică un raport despre populația pe internet și dezvoltarea diferitelor sectoare

China are peste 900 milioane de utilizatori în mediul online

China are acum 904 milioane de oameni online. Populația online a țării a adăugat 75 de milioane de persoane de la sfârșitul anului 2018. Și 897 de milioane dintre acești utilizatori de internet, sau 99,3%, ajung online folosind dispozitive mobile. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă mai mult decât întreaga populație din Europa, care accesează internetul pe telefoanele lor din China, transmite abacusnews.com.

Nu ar trebui să fie surprinzător că China are cea mai mare populație de internet din lume. Este urmată de India și Statele Unite, care au 560 milioane și, respectiv, 313 milioane de utilizatori de internet, potrivit Internet World Stats.

În timp ce populația de internet a Chinei este relativ masivă, țara are 1,4 miliarde de oameni. Acest lucru lasă 496 de milioane de persoane fără acces la internet din martie 2020. Aproximativ 60% dintre acești oameni trăiesc în zonele rurale. Din nou, asta înseamnă cât de mare este populația de internet din China – numărul de persoane offline din China este mai mare decât întreaga populație a Statelor Unite.

Cele mai mari motive pentru care mulți oameni rămân offline sunt lipsa de abilități informatice și analfabetism, potrivit raportului. Vârsta este, de asemenea, un factor: 14% dintre persoanele care nu folosesc internetul sunt prea bătrâni sau prea tineri.

Unii respondenți la sondajul CNNIC au spus că nu folosesc internetul pentru că nu au nevoie, nu sunt interesați sau nu au timp. Însă ele constituie un procent mic din totalul netinerilor din China.

Prin comparație, China a avut 562 de milioane de oameni care nu au utilizat internetul la sfârșitul anului 2018.

Uilizatori de internet educați sunt o minoritate

Începând cu luna martie a acestui an, persoanele care au absolvit universitatea sau formarea profesională a colegiului profesional reprezintă doar 19,5% din toți utilizatorii de internet. Alți 41,1% au absolvit liceul de juniori și 22,2% au absolvit liceul superior.

În mod corespunzător, 72,5% dintre utilizatorii de internet chinezi au un venit lunar mai mic de 5.000 de yuani (706 USD).

Învățământul online în pandemie

Pe măsură ce pandemia Covid-19 s-a răspândit prin China în ianuarie și februarie, mulți studenți au fost nevoiți să ia cursuri online. Până în martie, China avea 423 de milioane de utilizatori ai platformelor de educație online, aproape dublul numărului de utilizatori în iunie 2019, când China avea doar 232 milioane de utilizatori.

Mai multe aplicații de educație online au atras zeci de milioane de utilizatori activi zilnic, potrivit raportului. Autoritățile educaționale din China au lansat 22 de platforme de educație online care oferă 240.000 de cursuri online. Mulți oameni au apelat, de asemenea, la software de lucru la distanță pentru învățare online, cum ar fi Reuniunea DingTalk și Tencent de la Alibaba. Alți giganți tehnologici, inclusiv Huawei și JD.com, și-au lansat propriile platforme.

Cumpărăturile prin live-streaming au crescut

Transmiterea în direct este deja o distracție preferată pentru internauții chinezi și acum câștigă și mai mulți utilizatori, deoarece oamenii o folosesc din ce în ce mai mult pentru cumpărături. China are 560 de milioane de stream-uri live. Și aproape jumătate dintre ei, aproximativ 265 de milioane de oameni, utilizează acum streaming-ul live pentru comerț electronic.

Izbucnirea coronavirusului a împins mai mulți oameni să înceapă să cumpere produse online, iar mulți apelează la vânzători în direct pentru a găsi produse noi. De la celebrități de internet la fondatori de tehnologie, mulți au încercat să încaseze noul moft.

Aplicațiile pentru alimente sunt înfloritoare

Nu toate serviciile online sunt înfloritoare, deoarece oamenii sunt blocați acasă în timpul pandemiei. 398 de milioane de utilizatori din China de aplicații de livrare a alimentelor sunt mai mici decât cei 406 de milioane de la sfârșitul lui 2018. Și numărul de utilizatori de aplicații de rezervare a călătoriei a scăzut, de asemenea, la 373 de milioane în martie, de la 410 de milioane în 2018. Utilizatorii care călătoresc au scăzut, de asemenea, cu 7% , de la 389 milioane la 362 milioane utilizatori.

TIKTOK ajută la răspândirea culturii chineze

Pe măsură ce aplicațiile video scurte chineze câștigă popularitate peste mări, acestea au devenit platforme importante pentru „exportul cultural”, potrivit raportului. Raportul indică TikTok și Kwai de ByteDance, versiunea internațională a lui Kuaishou, ca locuri unde videoclipuri scurte sunt preluate și împărtășite pe scară largă pe alte platforme internaționale, cum ar fi YouTube, Facebook și Twitter.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping, guvernul chinez a intensificat eforturile pentru a-și răspândi mesajul către tineri prin intermediul social media. Și conform raportului CNNIC, guvernul avansează impresionant.

În decembrie 2019, existau 17.380 de conturi guvernamentale care scot filme scurte „energie pozitivă” pe Douyin, versiunea chineză a TikTok. Numai guvernul provinciei Shandong operează 1.175 de conturi Douyin, mai mult decât oricare altă provincie din China. Pe Toutiao, cea mai populară aplicație de știri din China, o varietate de agenții guvernamentale naționale și locale rulează 82.937 de conturi de editori. Dar site-ul public de microblogging Weibo este cea mai populară platformă, cu 139.000 de conturi guvernamentale.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Motivul real pentru care Silviu Prigoană și-a botezat primii copii Honorius, Silvius și Maximus
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
„Taxă pe țeavă” pentru cei care stau la bloc. Opaina: E o aberație colosală. Nu...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Șoc în timpul unei execuții, în SUA. Ce a făcut un bărbat chiar înainte de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Nu e banc! Cu cât se vinde ciocolata Dubai la Târgul de Crăciun din Sibiu
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Ce a găsit o echipă de muncitori în fața primăriei din Tulcea. Clădirea risca să...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
El este Ghiță, tânărul în vârstă de 29 de ani, care și-a pierdut viața într-un...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Activitatea stațiilor ITP din toată țara este oprită! Avarie majoră a sistemului informatic RAR
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Doliu în România! A murit o legendă a țării. Era supranumit „Dumnezeu”
Orezul trebuie preparat într-un anumit fel. Tehnici simple pentru o mâncare reușită
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
9 luni de la moartea Mioarei Roman: "Toate pomenile pentru mama mea le-am făcut singură"....
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Ce întâmplă cu sănătatea oamenilor de peste 50 de ani care folosesc Internetul?