Prima pagină » Știri externe » Raytheon plătește o amendă de 950 de milioane de dolari pentru remedierea unor litigii asociate inclusiv vânzării de sisteme PATRIOT

Raytheon plătește o amendă de 950 de milioane de dolari pentru remedierea unor litigii asociate inclusiv vânzării de sisteme PATRIOT

Raytheon plătește o amendă de 950 de milioane de dolari pentru remedierea unor litigii asociate inclusiv vânzării de sisteme PATRIOT

Producătorul american de armament Raytheon va achita o amendă de 950 de milioane de dolari în cadrul unui acord judiciar cu Departamentul american al Justiției pentru depășirea unor litigii referitoare la furnizarea de date imprecise despre prețurile sistemelor antiaeriene Patriot și acte de corupție.

”Compania Raytheon, o filială a grupului RTX, situat în Arlington, Virginia, va achita peste 950 de milioane de dolari pentru a soluționa investigațiile Departamentului Justiției referitoare la o schemă guvernamentală majoră de fraudare implicând prețuri inexacte în anumite contracte guvernamentale și încălcări ale Legii practicilor de corupție din străinătate (FCPA), Legii Controlului asupra Exporturilor de Armament (AECA) și Regulamentului Traficului Internațional de Armament (ITAR)”, anunță Biroul pentru relații publice al Departamentului american al Justiției.

Compania Raytheon a ajuns la un acord cu Procuratura din Massachusetts prin care a recunoscut implicarea în două scheme de fraudare a Departamentului Apărării în contracte de furnizare a unor echipamente militare, inclusiv a unor sisteme antiaeriene Patriot.

Într-un caz separat, Raytheon a ajuns la un acord cu Procuratura unui district din New York pentru remedierea unui litigiu referitor la mituirea unui oficial din Qatar. În al treilea caz, Raytheon a ajuns la o înțelegere pentru depășirea unor litigii referitoare la scheme de fixare în mod ilegal a prețurilor echipamentelor militare.

”Raytheon s-a implicat în scheme infracționale pentru fraudarea Guvernului american prin contracte de livrare a unor sisteme militare esențiale în scopul obținerii prin acte de corupție a unor contracte în Qatar”, a declarat Kevin Driscoll, asistent al procurorului general din SUA.

”Companiile care au contracte guvernamentale au obligația de a fi transparente asupra costurilor. Departamentul Justiției se angajează să îi tragă la răspundere pe cei care ascund deliberat costurile”, a afirmat, la rândul său, procurorul asistent Brian M. Boynton.

Foto: Profimedia

Citește și:

BCE reduce nivelul DOBÂNZII de referință în contextul stabilizării prețurilor /ROMÂNIA are cea mai mare inflație din UE

Licențiat în Jurnalism, Științe Politice și Teologie Ortodoxă, Mihail Drăghici este activ în presa centrală din 2002, având o activitate de peste 20 de ani ca editor de știri externe la una ... vezi toate articolele

Citește și