Prima pagină » Știri externe » RĂZBOI. Marea Britanie, atacată din Rusia, Iran și China! Are legătură cu cercetările pentru vaccinul Covid-19

RĂZBOI. Marea Britanie, atacată din Rusia, Iran și China! Are legătură cu cercetările pentru vaccinul Covid-19

RĂZBOI. Marea Britanie, atacată din Rusia, Iran și China! Are legătură cu cercetările pentru vaccinul Covid-19

Câteva instituții importante din Marea Britanie au fost atacate de hackeri ruși, iranieni și chinezi! Securitatea cibernetică a NATO este încă o dată pusă sub presiune, atrag atenția specialiștii în IT din lume.

În ultimele zile, mai multe universități din Regatul Unit au raportat o serie de atacuri cibernetice, iar experții consultați au descoperit că în spatele loviturilor stau hackerii ruși și iranieni, dar și chinezii ar fi implicați, însă aceștia sunt pe cont propriu.

Conform The Guardian, toate cele trei țări nu urmăresc altceva decât să pirateze universitățile britanice și mai ales centrele de cercetare pentru a fura toate informațiile descoperite până acum referitoare la pandemia de Covid-19. Pe ruși îi interesează în primul rând orice informație legată de dezvoltarea vaccinului împotriva noului coronavirus.

Centrul Național de Securitate Cibernetică (NCSC) din UK a avertizat că în ultima vreme se observă o creștere a proporției acestor atacuri cibernetice. Totuși, până în prezent, se pare că nu au existat atacuri care să fi produs daune majore sistemelor informatice ale universităților britanice.

„Orice atac împotriva eforturilor de combatere a crizei coronavirusului este absolut reprobabil. Am văzut o proporție crescută de atacuri cibernetice legate de coronavirus și experții noștri lucrează în permanență pentru a ajuta organizațiile vizate”, a reacționat un oficial al NCSC.

Vizată a fost în primul rând Universitatea Oxford, scrie The Guardian, care notează că specialiștii de aici ar fi început deja testarea pe oameni a vaccinului pentru Covid-19. „Oxford University colaborează cu NCSC pentru a se asigura că cercetarea noastră are cea mai bună securitate și protecție cibernetică”, a precizat un oficial al Universității Oxford.

Autor