Marea Britanie a înregistrat miercuri cel mai mare număr de cazuri noi de COVID-19 de la începutul pandemiei.
Astfel, s-au înregistrat peste 78.000 de cazuri noi, iar autoritățile din această țară avertizează că în următoarele zile numărul ar putea crește și mai mult, ca urmare a răspândirii rapide a variantei Omicron, informează Digi24.
În ultimele 24 de ore, Marea Britanie a înregistrat 78.610 cazuri noi de COVID-19, cu aproximativ 10.000 mai multe față de ultimul record, înregistrat în luna ianuarie.
Directoarea executivă Agenţiei de Securitate Sanitară (UK Health Security Agency), Jenny Harries, a atras recent atenţia că varianta Omicron este „probabil cea mai semnificativă ameninţare” de la începutul pandemiei.
„Cifrele pe care le vom vedea în datele din zilele următoare vor fi impresionante comparativ cu rata de creştere pe care am văzut-o la variantele anterioare” ale coronavirusului SARS-CoV-2, a subliniat ea în faţa unei comisii parlamentare, precizând că numărul infectărilor cu această nouă variantă se dublează într-un interval de timp de mai puţin de două zile.
Potrivit secvențierilor realizate de către specialiști, varianta Omicron a devenit deja dominantă în capitala țării, Londra.
Şi premierul Boris Johnson a avertizat asupra unui „val mareic” de infecţii, astfel că a introdus noi restricţii antiepidemice, aprobate marţi de parlamentul de la Londra în pofida opoziţiei a numeroşi parlamentari membri chiar ai partidului conservator al lui Johnson.
Cel puțin o persoană din Marea Britanie a murit după infectarea cu varianta Omicron, a spus, luni, premierul Boris Johnson.
Boris Johnson a adăugat și că mai multe persoane au fost internate în spital, în urma infectării cu Omicron, și că „cel mai bun lucru” pe care oamenii l-ar putea face este să se vaccineze cu doza de rapel, conform BBC.
În timp ce se afla în vizită la un centru de vaccinare din Londra, premierul a spus că oamenii ar trebui să lase deoparte ideea că Omicron este o variantă mai blândă.
Campania de vaccinare cu doza booster a fost accelerată, după ce datele preliminare au sugerat că două doze de vaccin Covid nu sunt suficiente pentru a împiedica infectarea cu noua variantă.