Prima pagină » Știri externe » RECORD DE ÎMBOLNĂVIRI. SUA au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

RECORD DE ÎMBOLNĂVIRI. SUA au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei

RECORD DE ÎMBOLNĂVIRI. SUA au înregistrat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de la începutul pandemiei
Record de îmbolnăviri de COVID-19 în SUA. Miercuri, cel mai mare număr de noi cazuri înregistrate

În Statele Unite, miercuri, au fost raportate 38.115 de infecţii cu noul coronavirus, stabilindu-se astfel recordul de noi cazuri într-o singură zi.

Miercuri a fost depăşit recordul anterior, care data de pe 25 aprilie, când au fost raportate 34.203 de noi cazuri.

California, Florida şi Oklahoma au raportat niveluri record în ceea ce priveşte noile cazuri de COVID-19 într-o singură zi, în timp ce în Arizona unităţile de terapie intensivă s-au umplut rapid din cauza numărului mare de persoane spitalizate.

De la începutul pandemiei, Statele Unite au înregistrat peste 2,3 milioane de cazuri de coronavirus şi peste 119 000 de decese, în timp ce numărul global de cazuri a crescut în trecut de 9,5 milioane., potrivit worldmeters.com.

UE ar putea recomanda statelor membre să nu permită accesul americanilor în Europa din cauza COVID

Oficialii de la Bruxelles au declarat că UE analizează varianta de a le recomanda statelor membre să nu primească cetăţeni americani după deschiderea graniţelor. Măsura ar urma să fie luată în contextul în care numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 din SUA continuă să crească, scrie CNN.

Jurnaliştii de la The New York Times scriu că au intrat în posesia a doua liste cu ţările care ar putea avea acces în statele membre UE după 1 iulie, odată cu deschiderea graniţelor.

Potrivit acestora, de pe cele două liste lipsesc ţări precum Brazilia, Rusia, Statele Unite şi alte naţiuni în care numărul cazurilor de COVID-19 continuă să crească.

Statele europene analizează cele două liste şi principalul criteriu este cel referitor la felul în care evoluează numărul cazurilor.

Potrivit listelor analizate la Bruxelles, cetăţenii chinezi ar urma să fie bine-veniţi în Europa, la fel ca şi cei din ţări precum Uganda, Cuba şi Vietnam. Dar sunt excluşi cei din SUA şi alte ţări considerate prea riscante din cauza răspândirii virusului.

O decizie finală privind accesul cetăţenilor americani ar urma să fie luată la începutul săptămânii viitoare, înainte de 1 iulie când se vor deschide graniţele.

 

Autor

Citește și