Sud-coreenii care au ieșit pe străzile din Seul, mulți dintre ei cu fețele acoperite, purtau pancarte cu mesaje acuzatoare, unele dintre ele fiind inscripționate cu ”Park Geun-Hye, demisionează!”.
Ei se declară revoltați de dorința conducătoarei țării de a fi rescrise manualele școlare de istorie în scopul de a pune într-o lumină favorabilă regimul autoritar al tatălui său, Park Chung-Hee, care a condus Coreea de Sud din 1962 până în 1979, când a fost asasinat.
Astfel, începând din 2017, cărțile de istorie vor trece mai întâi prin revizuirea de către o comisie de cadre universitare numită de guvern.
Protestatarii îi reproșează președintei și dorința de a deschide mult mai larg piața agricolă națională, de a facilita sistemul de disponibilizări și de a tăia veniturile angajaților vârstnici.
Pentru a păstra caracterul pașnic al protestului, 300 de reprezentanți ai principalelor religii reprezentate în Coreea de Sud — budiști, catolici și protestanți — s-au aflat în prima linie a defilării, purtând fiecare câte o floare, semn al dorinței de a-și expune nemulțumirile fără violență.
Actuala președintă, Park Geung-Hye, a fost aleasă în fruntea statului în decembrie 2012 și a devenit lider de facto al Coreei de Sud în februarie 2013, pe o durată de cinci ani, transformându-se, astfel, în prima femeie președinte din țara asiatică.