Rezoluțiile regimului nord-coreean pentru 2018. Planul Phenianului, bazat pe „invincibilitate” și „responsabilitate”

Rezoluțiile regimului nord-coreean pentru 2018. Planul Phenianului, bazat pe „invincibilitate și „responsabilitate
Kim Jong-un declară război blugilor mulați și tunsorii „mullett”. Liderul de la Phenian, iritat de „decadența occidentală”
Publicat: 30/12/2017, 08:14

„Coreea de Nord, un stat strategic incontestabil și putere nucleară în baza Juche (n.a. – ideologia dezvoltată de către fondatorul Kim Il-Sung, bunicul lui Kim Jong-Un), anunță: Nu vă așteptați la nicio schimbare în privința politicii sale. Entitatea sa ca putere invincibilă nu poate fi nici subminată, nici înlăturată”, se arată într-un comunicat transmis de la Phenian, care a fost intitulat >.

Materialul descrie pe larg reușitele regimului Kim Jong-Un din 2017 privind dezvoltarea armamentului, inclusiv a unei rachete balistice intercontinentale capabilă să ajungă în Statele Unite.

„La 29 noiembrie, Coreea de Nord a reușit să lanseze cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală, Hwasong-15, reflectând abilitatea sa imensă ca putere militară de clasă mondială. Acțiunile constante ale Statelor Unite împotriva Coreei de Nord la nivel politic, economic, militar, diplomatic și în toate celelalte domenii, până la sfârșitul acestui an, nu au putut opri nici măcar pentru un moment progresul Coreei de Nord – încrezătoare în succesul cauzei sale. Coreea de Nord, în calitate de stat responsabil cu arme nucleare, se va îndrepta către singurul drum al independenței și al justiției, rezistând în fața tuturor furtunilor de pe această planetă”, se mai arată în comunicat transmis de către KCNA.

În 2017, Coreea de Nord a efectuat zece teste cu rachete balistice și un test nuclear, cel mai mare din istorie. La 4 aprilie, Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică cu rază medie de acțiune, care a aterizat în Marea Japoniei. La 14 și 29 aprilie, Phenianul a efectuat noi teste, dar rachetele balistice lansate au eșuat, fără a părăsi teritoriul nord-coreean. La 14 mai, Coreea de Nord a lansat o rachetă Hwasong-12, despre care specialiștii cred că ar putea avea o rază de până la 4.500 de kilometri, punând în pericol bazele militare americane pe insula Guam.

Cele două teste din luna iulie (4 și 28 iulie), cu rachete Hwasong-14, au demonstrat potențialul Phenianului de a dezvolta prima rachetă balistică intercontinentală. Analiștii cred că aceasta ar putea avea o rază de acțiune de peste 10.000 de kilometri, fiind capabilă să ajungă la New York.

În luna august, a doua testare a rachetei Hwasong-12 a purtat proiectilul peste Japonia, fiind pentru prima dată când o rachetă balistică a zburat peste acest teritoriu, eveniment descris ca o „amenințare fără precedent”. Acest test a fost repetat la 15 septembrie cu o rachetă care a zburat mai mult și a ajuns la o altitudine mai mare decât în luna august, demonstrând o îmbunătățire a razei de acțiune.

La 29 noiembrie, Coreea de Nord a anunțat că a testat cu succes o nouă rachetă balistică intercontinentală care poate transporta un focos nuclear către orice țintă din Statele Unite ale Americii. Racheta ar fi atins o altitudine de aproximativ 4.475 de kilometri – de peste zece ori mai mare decât cea a Stației Spațiale Internaționale – și ar fi parcurs o distanță de 950 de kilometri, în 53 de minute. Experți americani și sud-coreeni susțin că rachetă Hwasong-15, dezvoltată în baza unei tehnologii noi, are capacitatea să ajungă în Statele Unite ale Americii. Totuși, racheta balistică ar avea nevoie de o dezvoltare suplimentară privind revenirea în atmosferă, tehnologia de orientare cu precizie în faza finală și condițiile de transportare a unui focos nuclear.

Testul nuclear desfășurat la 3 septembrie de către Coreea de Nord a fost de departe cel mai mare dintre cele șase efectuate începând din 2006. Testul a declanșat un cutremur cu magnitudinea de 6,3 grade, seism de zece ori mai puternic decât cel înregistrat în testul anterior din septembrie 2016. Estimările privind puterea explozivă sau randamentul dispozitivului nord-coreean au variat de la 100 la 370 de kilotone. Un randament de 100 de kilotone ar face bomba de șase ori mai puternică decât cea folosită asupra orașului Hiroshima în 1945.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Medvedev îl amenință pe Trump să nu intervină în războiul din Ucraina, dacă va câștiga...
Alex Bodi a INCENDIAT internetul cu o singură poză! Recunoști personajul notoriu și controversat din...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să...
Se măresc alocațiile începând cu 1 ianuarie. Ministrul Muncii a anunțat cu cât se vor...
"Undă de șoc" înaintea alegerilor prezidențiale din SUA. Răsturnare de situație într-un stat considerat "sigur"...
Vin ninsorile în București. Și chiar mai repede decât ne așteptam, potrivit meteorologilor EaseWeather
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
Regele Felipe al Spaniei, împroşcat cu noroi şi huiduit în timpul vizitei sale în localităţile distruse...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
Explozia de pe autostrada A7 i-a luat viața unui muncitor! Mesajul postat de Sorin Grindeanu,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Rezultate alegerile prezidenţiale din Republica Moldova. Maia Sandu preia conducerea în faţa lui Alexandr Stoianoglo....
Minune a INGINERIEI! Cum a rezistat acest material atât de mult timp?
Anunţ şoc despre BORCEA. Ce a făcut, de fapt, în puşcărie: Îl bătea și pe...
Câte zile libere mai au românii până la finalul anului. Sunt garantate de Guvern
S-a costumat în Barbie, cu formele la vedere, și mulți au confundat-o cu Bianca Drăgușanu....
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
De ce refuză să își urmeze pasiunea băiatul Oanei Ioniță? Ce spune aceasta despre perioada...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Miranda, luna lui Uranus, ar putea avea un ocean sub suprafața sa, indică un studiu