Rogozin a refuzat să dezvăluie detalii despre ultimele proiecte de apărare antirachetă ale Rusiei, în cadrul emisiunii Voskresni Vecer.
„Nu vom dezvălui nimănui aceste detalii tehnice. Dar vă pot spune un lucru: activitățile în desfășurare în domeniul rachetelor, care au fost raportate președintelui (…), demonstrează că nici actualul și nici viitorul sistem american de apărare antirachetă nu vor putea opri sau genera îndoieli asupra potențialului de rachete strategice al Rusiei”, a adăugat vicepremierul.
Moscova a denunțat de mai multe ori decizia Alianței de a poziționa trupe în mai multe state membre situate la frontierele ruse, precum țările baltice sau Polonia, dar și proiectul american de instalare a unui scut antirachetă în Europa de Est.
Radare și interceptori urmează să fie instalate, în cadrul unui sistem de apărare antirachetă NATO, în state membre ale Alianței Nord-Atlantice ca România, Turcia, Spania și Polonia. Acest scut, care urmează să fie susținut cu sisteme de tip AEGIS instalate la bordul unor nave, este denunțat de Rusia ca fiind îndreptat împotriva sa.
De altfel, Kremlinul a publicat la sfârșitul lui decembrie noua versiune a doctrinei militare a Rusiei, aprobată de președintele Vladimir Putin, care desemnează consolidarea capacităților NATO și proiectul scutului antirachetă din Europa de Est printre amenințările la adresa securității țării.