Roma este invadată de șobolani, viespi orientale și șerpi:”Populaţia de şerpi a crescut”

Publicat: 17 08. 2024, 11:07

Din cauza temperaturii ridicate, dar și a problemei persistente a oraşului cu gunoaiele, Roma a devenit „o adevărată junglă”, spune un zoolog, potrivit The Guardian.

În același timp, Andrea Lunerti, cunoscut pentru capturarea animalelor periculoase, a precizat că a primit sute de apeluri în care a fost anunțat de prezența șerpilor.

„Sunt mult mai multe apariţii de şerpi decât erau înainte. Populaţia de şerpi a crescut exponenţial în timpul iernii, deoarece temperatura a fost atât de ridicată. Ei nu ar fi supravieţuit dacă ar fi fost frig. Apoi au venit în oraş din mediul lor natural pentru că acolo sunt multe deşeuri alimentare, iar acolo unde sunt deşeuri alimentare sunt şobolani – principala lor pradă”, a precizat Andrea Lunerti.

Șarpele bici verde este des întâlnit în Roma, însă Lunerti a capturat și patru vipere. Acesta a povestit că este chemat des să intervină pentru a captura astfel de exemplare.

„Îi găseşti pe terase, în grădini, în clădiri şcolare. A fost chiar unul agăţat de uşa cu grilaj a unui lift dintr-o clădire rezidenţială, provocând multă panică. Şerpii sunt foarte buni în a-şi găsi ascunzători în clădiri, aşteptând momentul potrivit pentru a ieşi şi a-şi vâna prada”, a explicat el.

Viespile orientale au migrat din nordul Africii

Viespile orientale, o specie de viespe care a migrat din nordul Africii şi sud-estul Asiei, au populat Roma încă din anul 2021. Proliferarea lor a fost atribuită şi temperaturilor ridicate şi gunoaielor.

„Roma chiar trebuie să se ocupe de gestionarea deşeurilor, altfel vom vedea şi mai mulţi şerpi şi viespi, ca să nu mai vorbim de şobolani şi pescăruşi – sunt mai mulţi pescăruşi în Roma decât în Fregene, un oraş de coastă din apropiere”, a menționat Andrea Lunerti.

CITEȘTE ȘI:

Se fac angajări în domeniul turismului, într-un mare oraș european. Ce trebuie să înveți pentru a căpăta postul plătit cu 150.000 EURO pe an

Banii trimiși în țară de ROMÂNII care muncesc în străinătate au reprezentat 2,8% din PIB-ul anului trecut