Prima pagină » Știri externe » Savanții din Israel au creat organe hibride porc-om pentru transplant

Savanții din Israel au creat organe hibride porc-om pentru transplant

Savanții din Israel au creat organe hibride porc-om pentru transplant

O echipă de savanți israelieni a creat un organ hibrid om-porc cu vase de sânge, care să rezolve problema respingerilor de organe animale, din cauza deficitului de organe pentru transplant.

Organul hibrid a fost dezvoltat de echipa lui Shahar Cohen de la Spitalul Bellinson, scrie Jerusalem Post.

Rezultatele cercetării lor au fost publicate săptămâna trecută în „Scientific Reports” ce aparține secțiunii Nature Research.

Noul organ este respins din cauza învelișului intern al vaselor de sânge care constituie punctul de contact între organul transplantat și organismul celui care îl primește.

Celulele din placentă, folosite cu succes

„Am căutat să producem o căptușeală alternativă, care să nu fie respinsă”, a declarat Cohen.

În loc să distrugem întregul organ, am vizat doar o parte din el – cea mai importantă. Am eliminat stratul intern de vase de sânge al porcului și l-am înlocuit cu cel uman, generând un organ hibrid – un organ de porc cu vase de sânge umane. Aceasta este modalitatea prin care putem înlătura bariera dintre organele de porc și cele umane”.

Acesta a mai precizat că echipa sa a ales să folosească celulele de placentă deoarece este „un organ ideal, care conectează două ființe umane și joacă un rol-cheie în menținerea legăturii dintre mamă și fetus”.

Până acum, metoda a fost testată cu succes pe mai multe organe: inima, plămâni, ficat, rinichi, pancreas.

Echipa dorește să realizeze primul transplant de organe hibride la animale, iar în următorii cinci ani să efectueze primul astfel de transplant la oameni.

Visul va deveni realitate: Număr nelimitat de organe pentru transplant

„Credem că abordarea noastră va deveni realitate, mai devreme sau mai târziu”, a spus Cohen. „Scopul nostru este să schimbăm lumea și medicina transplantului”.

„Vrem să eliminăm lista de așteptare și să furnizăm un număr nelimitat de organe pentru transplant, pentru un viitor cu mai puține medicamente anti-respingere pentru pacienți, cu efecte secundare și probleme mai puține, legate de suprimarea imunitară.

Avem un drum clar, știm cum să ajungem acolo”, a declarat Cohen. „Cred că suntem capabili să transformăm în realitate acest obiectiv”.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și