Prima pagină » Știri externe » SCANDAL după ALEGERILE din SUA: Procurorul-general SUA știa de cazul lui Petraeus, scandalul pare că a fost amânat până la alegeri

SCANDAL după ALEGERILE din SUA: Procurorul-general SUA știa de cazul lui Petraeus, scandalul pare că a fost amânat până la alegeri

SCANDAL după ALEGERILE din SUA: Procurorul-general SUA știa de cazul lui Petraeus, scandalul pare că a fost amânat până la alegeri
Scandal monstru în Statele Unite la o săptămână după alegeri

Conform site-ului de știri Inquisitr.com, informația a fost păstrată în Departamentul Justiției până în ziua scrutinului prezidențial din Statele Unite, când a fost informat James Clapper, directorul serviciilor de informații americane. Acesta i-a cerut imediat lui David Petraeus să demisioneze.

Potrivit MSNBC, ancheta în cazul lui David Petraeus fusese finalizată cu patru zile înainte de scrutinul prezidențial.

Decizia de a nu informa Congresul SUA și Casa Albă în legătură cu investigația – deși generalul Petraeus fusese deja intervievat de agenți FBI – ridică semne de întrebare în legătură cu momentul demisiei.

Republicanul Peter King, membru al Comisiei de Informații din Camera Reprezentanților, acuză FBI că nu și-a îndeplinit îndatoririle dat fiind că nu a informat imediat Casa Albă că David Petraeus era investigat. „Imediat ce FBI își dăduse seama că era investigat directorul CIA, obligația era să îi spună președintelui”, a declarat King pentru MSNBC.

Presiunile s-au intensificat asupra FBI și Administrației Barack Obama pentru a oferi explicații despre amânarea deciziei de informare a liderilor Statelor Unite în legătură cu ancheta care a condus la demisia directorului CIA. Primul scandal sexual din timpul președinției democratului Barack Obama a izbucnit vineri, la trei zile după realegerea în funcție, dar scandalul datează de la începutul verii.

Și alți membri ai Congresului doresc să înțeleagă de ce a fost nevoie de patru luni pentru ca președintele să fie informat în legătură cu o problemă care putea afecta securitatea Statelor Unite.

Conform unor surse oficiale, ancheta în cazul lui David Petraeus a început în vară, FBI analizând șase email-uri anonime prin care era amenințată Jill Kelley, în vârstă de 37 de ani, o prietenă a familiei lui David Petraeus. În cursul anchetei, FBI a depistat că autoarea email-urilor cu amenințări era Paula Broadwell, biografa directorului CIA.

David Petraeus și-a dat demisia din funcția de director al CIA – poziție pe care o deținea din anul 2011 -, din cauza unei relații extraconjugale. Într-o scrisoare transmisă CIA, Petraeus, în vârstă de 60 de ani, a spus că s-a întâlnit cu președintele SUA Barack Obama la Casa Albă și l-a rugat „să îi permită, din motive personale, să demisioneze din funcția sa”.

„După ce am fost căsătorit timp de 37 de ani, am dat dovadă de o judecată extrem de precară și am intrat într-o relație extraconjugală”, a scris David Petraeus. „Un astfel de comportament este inacceptabil, atât pentru un soț, cât și pentru un lider al unei organizații ca a noastră”, a mai spus Petraeus.

Barack Obama a acceptat demisia lui Petraeus, mulțumindu-i pentru activitatea sa la CIA și pentru că a condus trupele americane în Irak și Afganistan. Demisia lui Petraeus, bruscă și neașteptată, pare să pună capăt carierei publice a unui om care a jucat un rol-cheie în războiul din Irak. Decizia riscă să conducă la o perioadă de instabilitate în cadrul Agenției Centrale pentru Informații, care se confruntă cu reduceri bugetare și cu critici după moartea ambasadorului SUA, Chris Stevens, ucis la consulatul din Benghazi (Libia).