Carne de cal a fost descoperită, pentru prima dată în Italia, în porții de lasagna bologneză produse de firma Primia, în regiunea Bologna (centru), a anunțat sâmbătă agenția Ansa, relatează AFP.
Este vorba despre primul test pozitiv în Italia. Produsul a fost retras din comerț, în timp ce „șase tone de carne tocată și 2.400 de porții de lasagna bologneză au fost puse sub sechestru, a precizat agenția italiană.
Aceste produse erau fabricate la San Giovanni in Persiceto, în regiunea Bologna, ale cărei lasagna reprezintă unele dintre aceste specialități culinare.
Aceste rezultate au fost comunicate sâmbătă dimineața Ministerului Sănătății de către Institutul de profilaxie animală din Lombardia și Emilia Romagna (regiunea Bologna). Carne de cal, nedeclarată pe etichetă, a fost descoperită într-o porție de lasagna congelată cântărind 600 de grame.
Produsul era fabricat de firma Primia, care a utilizat carne tocată provenind de la firma de import-export DIA din Calcinato ce se aprovizionează, la rândul ei, de la firme din provincia Brescia (nord), unde sunt în curs controale.
Anterior, Ministerul Sănătății a anunțat că nicio urmă de ADN de cal nu a fost detectată în eșantioanele prelevate din carne tocată fiartă și congelată aparținând Nestlé, pusă sub sechestru la 21 februarie.
Este pentru prima dată când Italia este implicată de scandalul cărnii de cal vândută ca fiind carne de vită ce afectează o serie de țări europene de mai multe săptămâni.