Schimb de focuri soldat cu 19 răniți în timpul unei defilări, în SUA. „Nu avem niciun motiv să credem că este vorba despre un act de terorism”
Nouăsprezece persoane, dintre care doi copii, au fost rănite în timpul unui schimb de focuri care a avut loc duminică în timpul unei defilări de Ziua Mamelor în New Orleans (Louisiana, în sudul Statelor Unite), a anunțat poliția, citată de AFP.
Șaptesprezece adulți, precum și un băiat și o fată în vârstă de zece ani, au fost răniți în acest schimb de focuri încă inexplicabil, a precizat poliția într-un comunicat.
Numeroase persoane au fost rănite de gloanțele care au ricoșat, potrivit comunicatului. „Pentru moment nu există morți, iar viețile răniților nu sunt în pericol”, adaugă texul.
Cei doi copii au răni ușoare. Un bărbat și o femeie au fost supuși unor intervenții chirurgicale duminică seara.
Potrivit achetatorilor FBI, acest schimb de focuri nu este un act de terorism.
„Potrivit informațiilor noastre, nu avem niciun motiv să credem că este vorba despre un act de terorism, ci pur și simplu despre violență urbană”, a declarat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a FBI în New Orleans, Mary Beth Romig.
Acest schimb de focuri ale loc la mai puțin de o lună de la atentatul produs la maratonul din Boston, unde o dublă explozie a provocat moartea a trei persoane și rănirea altor 250 la 15 aprilie.
În decembrie, un bărbat înarmat a deschis focul într-o școală primară din Newtown, Connecticut, provocând moartea a 20 de copii și șase adulți.
Comisarul Ronal Serpas, de la poliția din New Orleans, a declarat presei că s-au auzit focurile de armă, „provenind probabil de la două tipuri de armă diferite”, după care ofițerii de poliție „au văzut trei persoane care fugeau”.
„În acest stadiu, nimic nu arată că cineva ar fi în pericol de moarte”, în urma acestui schimb de focuri care a durat doar câteva secunde, a adăugat comisarul.
Poliția a lansat un apel la martori oculari și a propus o recompensă de 2.500 de dolari pentru orice informație care ar duce la arestări în urma incidentului.
Primarul orașului, Mitch Landrieu, a mers să viziteze răniții la spital.
El a cerut încetarea „ritmului implacabil al violenței” care are loc pe străzile din orașul său. „Este important (…) să schimbăm cultura morții pe străzile din New Orleans, într-o cultură a vieții”, a pledat el.
Potrivit cotidianului Times-Picayune, care îl citează pe Serpas, la defilare asistau între 300 și 400 de persoane. Unul dintre resporterii cotidianului a auzit șase sau șapte focuri de armă.