ȘCOALA în timpul PANDEMIEI. Cum elevii din întreaga lume s-au adaptat la învățarea de la distanță în plină criză a coronavirusului: Mi-a făcut mama un cort la marginea satului. Doar acolo aveam semnal bun la internet

ȘCOALA în timpul PANDEMIEI. Cum elevii din întreaga lume s-au adaptat la învățarea de la distanță în plină criză a coronavirusului: Mi-a făcut mama un cort la marginea satului. Doar acolo aveam semnal bun la internet
O elevă din provincia Hubei a urmat în februarie cursurile online într-un cort improvizat la marginea satului în care locuiește deoarece doar acolo era conexiunea bună la internet / Sursă FOTO: Wang Yongsheng / China Daily
Publicat: 23/03/2020, 11:41
Actualizat: 23/03/2020, 12:03

Milioane de studenți din întreaga lumea rămân acasă ca urmare a noului focar de coronavirus și trebuie să facă orele online, însă unii nu pot face acest lucru deoarece nu au conexiune la internet. Situația este și mai grea pentru studenții din zonele rurale îndepărtate, unde conexiunea la internet este deseori slabă iar elevii trebuie să găsească modalități creative pentru a-și continua studiile.

Cursurile online au devenit o soluție rapidă pentru profesorii care se confruntă cu efectele pandemiei de coronavirus care a lovit China foarte mult și rapid, relatează global.chinadaily.com.cn.

Ministerul Educației a încurajat școlile să ofere lecții online pentru a menține milioane de studenți ocupați în perioada în care sunt suspendate cursurile.

Începând din 17 februarie, o platformă națională de învățare în cloud a furnizat materiale educaționale pentru elevii de gimnaziu și liceu, potrivit Ministerului Educației din China, potrivit căruia platforma este destinată să ofere resurse pentru studenți, dar nu este menită să înlocuiască învățarea care se face în mod normal la școală.

În același timp, cursurile pentru elevii de școală primară sunt difuzate pe Canalul 4 al Televiziunii Educației Chineze.

Situațiile extreme cer măsuri extreme

Cort improvizat la marginea satului

O mamă din județul Changyang, provincia Hubei, a construit în februarie un cort „anti-coronavirus” pentru fiica ei. Cortul era făcut din fâșii de bambus și foi de plastic, pentru ca fetița să poată studia în siguranță în aer liber în timpul pandemiei, potrivit unui videoclip postat pe contul Sina Weibo de la Daily People.

Bi Mengqi, fiica de 7 ani a femeii, a trebuit să participe la cursuri online în fiecare zi în satul în care locuiește.

Mama s-a decis să îi costruiască o „sala de clasă temporară” ca măsură de protecție pentru momentele în care făcea lecții afară deoarece conexiunea la internet din casa lor este foarte slabă.

Mama lui Bi a luat telefonul mobil al fetei și a mers prin sat pentru a testa viteza internetului. În cele din urmă, a descoperit un loc lângă marginea satului, unde fiica ei ar putea studia eficient și s-a decis să ridice adăpostul improvizat.

Aceasta și-a însoțit fiica în fiecare zi atunci când studia în cort și ambele purtau întotdeauna măști medicale de protecție tot timpul pentru a se proteja împotriva coronavirului.

Școală în aer liber, în vârf de munte, la 3 grade Celsius

Slang Bazhen, o studentă în vârstă de 22 de ani din Changdu, regiunea autonomă din Tibet, obișnuia să meargă timp de 30 de minute pe un munte acoperit de zăpadă pentru a găsi un semnal bun la internet pentru a putea accesa orele online în timpul pandemiei de coronavirus.

Aceasta folosit o piatră mai mare drept scaun iar caietul și-l ținea în poală.

Școala ei, Jiangsu Food and Pharmaceutical Science College, a început cursurile online pe 17 februarie,prin urmare, de multe ori, Slang a stat și câte patru ore pe zi pe vârful muntelui acoperit de zăpadă.

„Temperatura este de aproximativ 3 grade Celsius la prânz și este mai rece dimineața și la apusul soarelui, dar sunt obișnuită cu frigul”, a declarat tânăra potrivit sursei citate.

„Mă bucur să-i văd pe profesorii și pe colegii mei. Deși nu a fost ușor să urmez cursurile, nu am vrut să rămân în urmă cu studiile”, a adăugat Slang.

Sora lui Slang a filmat-o pe aceasta în timp ce studia, iar imaginile au strâns zeci de comentarii de apreciere pe platformele de socializare.

Când administrația locală de telecomunicații a aflat despre situația, au fost trimiși ingineri pe 25 februarie în satul în care locuiește Slang pentru a verifica și repara internetul.

În prezent, tânăra studentă poate accesa lecțiile acasă.

Pe 6 martie, Ministerul a emis o notificare prin care a ordonat autorităților de învățământ locale și școlilor să ajute la rezolvarea oricăror provocări tehnice cu care se confruntă elevii în în ceea ce privește învățarea online.

Școlile și autoritățile din domeniul educației ar trebui să efectueze cercetări minuțioase cu privire la dificultățile pe care elevii le întâmpină când studiează online și ar trebui să ofere ajutor specific celor care au nevoie și să se asigure că nimeni nu este lăsat în urmă în procesul de învățare online.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un instalator austriac a găsit o comoară de 2,3 milioane de euro într-o locuință
Bianca Drăguşanu s-a dezlănţuit și… Gabi Bădălău a spus totul, după scandal: ordin de protecție?!...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Rusia, repetiție pentru un posibil atac nuclear. Ce sistem american poate distruge rachetele intercontinentale ale...
Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22...
Un bărbat a sunat la 112 să anunțe că un hoț i-a intrat în casă....
Putin a anunțat că Rusia a lovit Ucraina cu o nouă rachetă, cu nume de...
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată...
Data la care intră pensiile pe card în decembrie 2024. Ce se întâmplă cu cei...
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în...
De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită"....
Cutremur în România vineri dimineață! Care au fost zonele afectate și ce magnitudine a înregistrat...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Rovinieta NU se mai plătește înaintea efectuării călătoriei. Legea a intrat în vigoare
Cooperare între compania cehă CZ şi compania românească Transcarpat Sportours International. Puşca de asalt CZ...
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Informația dimineții despre Corina Chiriac. Ce s-a întâmplat cu marea artistă a României
Rețeta de orez cu varză, o combinație surprinzător de apetisantă. Poate fi răsfățată și cu...
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate...
"Tata, nu!" Ultima discuție pe care Igor Cuciuc a avut-o cu Andreea, chiar înainte de...
Șocul dimineții pentru Mădălin Ionescu! Câinele familiei a evadat din curte. Ce s-a întâmplat cu...
Dan Ciotoi suflă și în iaurt după ce s-a vindecat de cancer. Ce regim strict...
BANCUL ZILEI. Soacra către ginerele BULĂ: -Ce-o fi văzut fata mea la tine?
Record de turiști în Japonia! Cât au cheltuit cei 3,31 milioane de vizitatori?