„Am crezut mult timp că un președinte poate concedia un director al FBI sub orice fel de pretext sau chiar fără vreun motiv anume. Nu am să mă opresc asupra deciziei și nici asupra modului în care aceasta a fost executată. Sper că nici dumneavoastră nu veți face acest lucru. Faptul este consumat, iar eu voi fi în regulă, cu toate că îmi va fi foarte dor de toți și de misiunea noastră.
V-am spus și înainte, în perioade foarte tulburi, că poporul american trebuie să vadă în FBI un etalon de competență, onestitate și independență. Ceea ce face atât de grea plecarea din structurile FBI este natura și calitatea oamenilor care lucrează aici, care, împreună, formează această piatră de temelie pentru America”, le-a transmis Comey angajaților FBI, refuzând să facă vreo referire la modul în care a fost luată această decizie, informează CNN.
Cel mai dificil lucru este „să părăsești un grup de oameni care se dedică doar obiectivului de a face lucrurile așa cum trebuie”, a adăugat fostul director al Biroului Federal de Investigații, subliniid că speră că angajații vor continua să se dedice misiunii lor de a proteja poporul american și de a respecta Constituția.
„Dacă faceți acest lucru, și dumneavoastră veți fi triști atunci când va veni timpul să plecați, iar americanii vor fi în siguranță. Să lucrez cu dumneavoastră a fost una dintre cele mai mari bucurii ale vieții mele. Vă mulțumesc pentru acest dar”, și-a încheiat Comey mesajul.
Donald Trump, președintele SUA, l-a demis marți seara pe James Comey, directorul FBI, deoarece ar fi gestionat în mod inadecvat investigația în cazul serverului de email privat utilizat de Hillary Clinton, însă demiterea intervine în contextul anchetei privind ingerințele Rusiei în campania electorală.
„Președintele a acceptat recomandarea procurorului general și adjunctului procurorului general în sensul demiterii directorului Biroului Federal de Investigații. James Comey a fost înștiințat cu puțin timp în urmă. Măsura demiterii are efect imediat”, a afirmat Sean Spicer.