Secretul sinistru al orașului Candido Godoi din Brazilia, care înregistrează un număr-record de gemeni germani
Un mic oraș din sudul Braziliei are o proporție neobișnuit de mare de gemeni – un fenomen care ar putea fi explicat prin evenimente sinistre din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Candido Godoi se află lângă granița cu Argentina și are o populație de aproximativ 6.000 de locuitori.
Orașul este renumit pentru că are o rată a natalității gemene de 10%, ceea ce este de peste cinci ori mai mare decât rata medie a statului Rio Grande do Sul în care se află.
Un motiv care ar putea justifica aceste fapte misterioase își are rădăcinile în experimentele oribile ale doctorului Josef Mengele.
Sadicul nazist, cunoscut drept „Îngerul morții”, a efectuat multe teste asupra prizonierilor din Auschwitz, în încercarea de a dovedi presupusa superioritate genetică a rasei ariene.
A oferit femeilor „medicamente miraculoase”, iar acestea au rămas gravide cu gemeni
El a avut un interes deosebit în efectuarea experimentelor sale pe gemeni identici. Realiza inclusiv amputații și infectarea unui geamăn cu boli.
Dar odată cu căderea celui de-al Treilea Reich al lui Hitler, în 1945, se pare că Mengele a fugit în America de Sud.
Istoricul argentinian Jorge Camarasa crede că la un moment dat a ajuns în Candido Godoi, o comunitate agricolă braziliană formată în mare parte din strămoși germani și polonezi.
Camarasa susține că și-a continuat experimentele bolnave după ce a ajuns acolo în anii 1960, dându-se drept veterinar și folosind pseudonimul Rudolph Weiss.
Apoi se pare că a început să ofere asistență medicală rezidenților germani.
El a cerut probe de sânge și ar fi oferit femeilor medicamente revoluționare „inductoare de gemeni”, relatează The Daily Mail, citat de The Mirror.
Speculațiile lui Camarasa au fost respinse de geneticienii brazilieni
Camarasa a scris despre Candido Godoi în cartea sa din 2008, „Îngerul morții în America de Sud”, și a vorbit despre „laboratorul lui Mengele”, menționând că rata natalității gemelare în oraș a crescut brusc după apariția sa.
„A monitorizat femei, le-a urmărit sarcinile, le-a tratat cu medicamente și a vorbit despre inseminare artificială”, a adăugat el.
Cu toate acestea, speculațiile lui Camarasa au fost respinse de atunci de geneticienii brazilieni.
Deși nu a putut fi oferită o explicație certă, echipa de oameni de știință a spus că o cantitate mare de încrucișări în rândul comunității ar fi putut duce la un număr excesiv de nașteri de gemeni.
Mengele a murit în Brazilia în 1979, la vârsta de 67 de ani, și nu a fost niciodată judecat pentru miile de decese pentru care a fost responsabil în timpul războiului.