SEMNAL DE ALARMĂ. Boris Johnson: Britanicii sunt mai grași decât restul europenilor

Publicat: 29 06. 2020, 17:59
SEMNAL DE ALARMĂ. Boris Johnson: Britanicii sunt mai grași decât restul europenilor. Sursa foto: Shutterstock

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat luni că cetățenii britanici sunt mai grași decât restul europenilor, cu excepția maltezilor și a adăugat că este nevoie de o dezbatere privind modalitatea de combatere a obezității, fenomen care îi va costa foarte mult pe cetățenii Regatului.

Johnson, care la începutul acestui an a recunoscut el însuși că trebuie să slăbească, a fost internat în spital în aprilie după ce a fost diagnosticat cu COVID-19 și a avut nevoie de oxigen, reamintește site-ul agenției de presă Reuters.

Întrebat în timpul unui interviu acordat Times Radio despre perioada petrecută în spital, Johnson a declarat că a scăzut în greutate câtă vreme a stat internat la Terapie Intensivă.

„Am avut o atitudine foarte liberă față de obezitate, dar când ne uităm la numere, la presiunea asupra sistemului de sănătate, când comparăm, mă tem că minunata noastră țară are oameni mai grași ca țările europene, în afară de Malta. Este o problemă”, a declarat Boris Johnson.

 

Boris Johnson: Obezitatea reprezintă un cost enorm pentru Marea Britanie

Johnson a explicat în cadrul interviului acordat Times Radio că Sistemul Național de Sănătate din Marea Britanie (NHS) cheltuie sume foarte mari de bani pentru tratarea afecțiunilor asociate obezității.

„Nu voi pretinde acum că am idei originale în legătură cu asta și nici nu voi pretinde că este o chestiune pe care politicienii o pot rezolva ușor. Cu toții știm că este o problemă dificilă, dar este ceva de care toți trebuie să fim preocupați. Cu siguranță trebuie să avem grijă de sănătatea populației noastre și vom fi mai bucuroși, mai în formă și mai rezistenți în fața unor boli precum COVID-19 dacă vom combate obezitatea. Obezitatea reprezintă un cost uriaș pentru NHS”, a spus premierul britanic.

Întrebat dacă acum va susține introducerea unei taxe pe produsele care conțin zahăr, premierul a evitat să dea un răspuns clar.

Marea Britanie înregistrează una dintre cele mai ridicate rate ale obezității din lume. Aproximativ o treime dintre adulții din această țară suferă de obezitate, potrivit datelor Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE). La nivel mondial, rata obezității s-a triplat din 1975 și până în prezent, peste 650 de milioane de persoane fiind obeze în întreaga lume. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) definește o persoană ca fiind obeză când aceasta are un indice de masă corporală care depășește 30.