SIMPTOME. Un sindrom post-COVID pare să afecteze zeci de copii din Europa și SUA/ Care sunt simptomele afecțiuniii care ar putea afecta copiii din cauza coronavirusului

SIMPTOME. Un sindrom post-COVID  pare să afecteze zeci de copii din Europa și SUA/ Care sunt simptomele afecțiuniii care ar putea afecta copiii din cauza coronavirusului
Sursă FOTO CNN.com
Publicat: 15/05/2020, 15:53
Actualizat: 15/05/2020, 16:09

Părinții, spitalele și clinicile ar trebui să se aștepte să vadă mai multe cazuri cu o afecțiune  care pare să afecteze copiii după  lupta cu Covid-19, au spus medicii din SUA, miercuri.

Afecțiunea, numită sindrom inflamator multi-sistem la copii, pare a fi un sindrom post-viral, a spus dr. Jeffrey Burns, un specialist în îngrijiri critice de la Spitalul de Copii din Boston, care a coordonat un grup global de medici care compară note asupra afecțiunii, potrivit CNN.

Medicii investighează cazuri la cel puțin 150 de copii, cei mai mulți din New York. Dar un sondaj CNN găsește spitale și clinici din cel puțin 18 state, iar Washington, DC, verifică cazurile suspecte.

„Acest sindrom inflamator multi-sistem nu este cauzat direct de virus”, a declarat Burns CNN. „Ipoteza principală este că se datorează răspunsului imun al pacientului”.

Printre simptome se numără febra persistentă, inflamația și funcția deficitară în organe, cum ar fi rinichii sau inima. De asemenea, copiii pot prezenta dovezi ale inflamației vaselor de sânge, cum ar fi ochii roșii, o limbă roșie și buzele crăpate, a spus dr. Moshe Arditi, un expert în boli infecțioase pediatrice la Centrul Medical Cedars-Sinai din Los Angeles.

Medicii britanici au fost pentru prima dată în alertă cu privire la sindrom luna trecută. Colegiul Regal de Pediatrie a declarat joi că între 75 și 100 de copii din Marea Britanie au fost afectați. Medicii italieni au raportat sindromul, de asemenea.

Dr. Ngozi Ezike, directorul Departamentului de Sănătate Publică din Illinois, a spus că este o tulburare complicată.
„Este un spectru de tulburări și, astfel, în unele cazuri, vei avea individul să aibă o implicare a arterei coronare. Uneori, nu”, a spus Ezike într-o conferință de presă.

Un răspuns întârziat la infecție

Nu toți copiii afectați au fost confirmați pozitiv pentru coronavirus, dar rapoartele din Europa și din mai multe orașe din Statele Unite arată o legătură.

Burns crede că mai multe cazuri vor apărea, deoarece Covid-19 afectează mai multe persoane. Este o afecțiune rară, dar consecințele rare ale infecțiilor virale sunt văzute mai des atunci când milioane de oameni sunt infectați.

„Ne putem aștepta ca șă apară la aproximativ patru până la șase săptămâni mai târziu”, a declarat Burns pentru CNN.
„Are sens că a apărut mai întâi la New York, deoarece New York a avut cel mai mare și cel mai sever focar (din Covid-19), urmat de New Jersey și, din păcate, Boston.”

Majoritatea copiilor nu sunt grav afectați de sindrom, a spus Burns. Cei mai mulți nu au nevoie nici de tratament în unitatea de Terapie Intensivă, a spus el, deși au murit foarte puțini. „Avem tratamente dovedite pe care le putem folosi și le folosim”, a spus el. Acestea includ diluatori de sânge și modulatori de imunitate.

Burns a declarat că Organizația Mondială a Sănătății lucrează, de asemenea, la definirea sindromului și la avertizarea medicilor, astfel încât să știe ce să caute și cum să-l trateze.

„Această nouă entitate are unele asemănări cu boala Kawasaki„, a declarat Arditi pentru CNN. „Dar sunt mult mai multe caracteristici care sunt în concordanță cu sindromul de șoc toxic, cum ar fi implicarea mai multor organe a sistemului și implicarea abdominală severă cu diaree”, a adăugat el.

„Va fi important de studiat, deoarece răspunsul ar putea ajuta la explicarea motivului pentru care copiii sunt mult mai puțin susceptibili să fie grav afectați de Covid-19 decât adulții. Înțelegerea răspunsului imun al copilului ar putea fi o cheie pentru dezvoltarea vaccinului și ar putea fi, de asemenea, o cheie pentru terapia pentru adulți pentru a înțelege de ce copiii sunt capabili să lupte (Covid-19) atât de bine”, a spus Burns.

Medicii au identificat cazuri suspecte în 17 state

CNN a luat legătura cu departamentele de sănătate, spitale și oficiali de stat din întreaga țară pentru a înțelege cât de mulți copii sunt afectați și unde.

Unele departamente de sănătate de stat au declarat pentru CNN că așteaptă alerta CDC. „Lucrăm cu CDC la o definiție a cazului și analizăm posibile cazuri, dar  CDC  va contribui la definiția sinfromului”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului pentru Sănătate din Minnesota.

„Nu credem ca acest sindrom este foarte frecvent, dar mai multe cazuri au fost raportate in alta parte in asociere cu Covid-19”, a spus dr. Paul Cieslak, director medical pentru boli infectioase si imunizari la Divizia de Sanatate Publica a Autoritatii de Sanatate din Oregon.

„Acest sindrom pare a fi o complicație neobișnuită, dar gravă a Covid-19 la copii”.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Rezultate parțiale alegeri prezidențiale 2024, turul 1. Marcel Ciolacu, pe primul loc. Surpriza de pe...
Au fost publicate REZULTATELE de la ora 22:44. Răsturnare de situație a voturilor! Cine e...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Secretul succesului suveranistului Călin Georgescu la alegerile prezidențiale. Este la un pas de turul 2|ANALIZǍ
Ce se întâmplase cu Gabriel Cotabiță în ultimele luni! Declarațiile făcute de soția lui cu...
Simion se pregătește să blocheze alegerile. Reprezentanții AUR au primit ordin să nu semneze procesele...
George Simion susține că a intrat în turul 2 și acuză „manipularea prin sondaje toxice”....
BREAKING | Avem primele cifre oficiale
Care este cea mai sănătoasă salată de vinete din România, potrivit lui Dragoș Pătraru
Mircea Geoană, după exit-poll: "Surprinzător și dezamăgitor. Celor mai tineri vreau să le dau ștafeta"
Rezultate parțiale prezidențiale 2024: Numărarea voturilor a început. Cum poți vedea online rezultatele pe județe...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
De ce boală secretă suferea Gabriel Cotabiță! Acum s-a aflat de ce transpira excesiv. Artistul...
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Referendum local în Capitală. Referedumul a trecut pragul şi poate fi considerat aproape validat /...
ADEVĂRUL despre România în Al Doilea Război. „Am avut norocul să...”
Anunț șocant despre Ion Iliescu. Ce s-a întâmplat cu fostul președinte al României
Rezultate BEC, se numără voturile. Răsturnare de situație
Cum a apărut Ilinca Simion la o secție de votare din București. George Simion a...
Călin Georgescu, prima reacție după exit poll-urile de la închiderea urnelor: „Poporul român a ales...
Oana Roman, mesaj trist despre moartea prietenilor ei, Gabriel Cotabiță și Marius Bațu. „Bucurați-vă, fraților,...
Orgoliul și mândria l-au ţinut pe Mihai Bendeac departe de Gabriel Cotabiţă: "Iartă-mă. Deși e...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Sănătatea mintală precară a fost legată de consumul de conținut negativ online