Situația este gravă în Coreea de Sud. Nu mai puțin de nouă oameni au murit după ce s-au vaccinat antigripal.
Potrivit agenției de presă Reutres, aceste decese ridică mari semne de întrebare, din moment ce în această perioadă se desfășoară o campanie națională de vaccinare, scopul fiind evitarea suprapunerii unei epidemii de gripă cu cea de COVID-19.
Ieri s-au înregistrat cinci astfel de cazuri, însă autoritățile nu iau în calcul suspendarea programului, întrucât spun că nu găsit o legătură între decese și vaccinul antigripal, relatează Antena3.
430 de persoane au avut reacții adverse în urma administrării vaccinului antigripal. Numărul total de oameni care au fost vaccinați în cadrul programului gratuit depășește 8 milioane.
Ministerul Siguranței Alimentelor și Medicamentelor din Coreea de Sud a declarat joi că a aprobat studii clinice avansate pentru tratamentul candidat CT-P59 al Celltrion Inc., care ar putea fi utilizat pentru în lupta împotriva noului coronavirus, relatează Yonhap News Agency.
Testele de până acum au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive.
Studiile de fază a doua și a treia care urmează să fie efectuate pe substanța candidată pentru tratamentul anticorpilor antivirali dezvoltată de firma biofarmaceutică din Coreea de Sud vin după ce testele inițiale efectuate pe persoane sănătoase au arătat că materialul nu este dăunător pentru utilizare.
Testele incipiente întreprinse pe persoane sănătoase au arătat că substanţa antivirală pe bază de anticorpi dezvoltată de Celltrion nu a avut efecte nocive, acest rezultat accelerând trecerea la fazele superioare de testare.
Următoarea etapă a studiilor va fi efectuată pe persoane cu simptome ușoare și severe, ceea ce va permite cercetătorilor să verifice mai bine eficacitatea CT-P59 împotriva COVID-19 și siguranța sa generală, a spus ministerul.