Soldați israelieni investigați pentru acte de CRUZIME comise în Cisiordania: Cadavre ale civililor palestinieni, aruncate de pe un acoperiș

Soldați israelieni investigați pentru acte de CRUZIME comise în Cisiordania: Cadavre ale civililor palestinieni, aruncate de pe un acoperiș
Soldați israelieni investigați pentru acte de CRUZIME: Cadavre ale civililor palestinieni, aruncate pe un acoperiș în Cisiordania. Sursa Foto Ilustrativ: Shutterstock
Publicat: 20/09/2024, 23:45
Actualizat: 21/09/2024, 00:17

Soldații israelieni care au fost filmați cum aruncau cadavre ale unor civili palestinieni de pe acoperiș sunt sub investigație.

Incidentul s-a petrecut în orașul Qabatiya, lângă Jenin, în Cisiordania ocupată de armata israeliană. În imagini se vede cum un buldozer militar israelian scoate cadavrele.

Reprezentanții Forțelor de Apărare Israelului (IDF) au lansat o investigație, catalogând incidentul ca fiind „grav” și care „nu este în conformitate” cu valorile sale. â

Oficialii locali palestinieni spun că cel puțin șapte persoane au fost ucise de forțele israeliene în Qabatiya, după luptele de joi.

Conform dreptului internațional, soldații sunt obligați să se asigure că trupurile civililor, inclusiv cele ale luptătorilor inamici, sunt tratate cu respect.

Forțele Israeliene au declarat că au desfășurat o operațiune de combatere a terorismului în Qabatiya, în timpul căreia patru militanți au fost uciși într-un „schimb de focuri”, iar alți trei au fost uciși după atacul unei drone asupra unei mașini.

Un jurnalist din Qabatiya a relatat pentru BBC News că „joi dimineață, trupele israeliene au înconjurat o clădire din oraș”.

El a descris cum patru bărbați care se aflau în casă au scăpat apoi pe acoperiș și au fost împușcați de lunetiştii israelieni.

Luptele au continuat în oraș. Când au încetat, el a spus că a văzut cum soldații israelieni s-au urcat pe acoperiș și au aruncat cadavrele de pe marginea acoperișului, pentru a fi apoi încărcate pe un buldozer.

Ministerul palestinian al Afacerilor Externe și al Expatriaților, din Cisiordania, a descris incidentul de pe X drept o „crimă” care a scos la iveală „brutalitatea” armatei israeliene. Purtătorul de cuvânt al Securității Naționale a Casei Albe, John Kirby, a descris filmarea ca fiind „profund tulburătoare”.„

Armata israeliană a spus că unul dintre cei uciși în Qabatiya a fost Shadi Zakarneh,  identificat ca fiind „responsabil pentru conducerea și desfășurarea atacurilor în zona de nord a Cisiordaniei”.

Valul de violențe a crescut în Cisiordania de la atacul comis de gruparea teroristă Hamas asupra Israelului din 7 octombrie și după războiul din Fâșia Gaza. Peste 690 de palestinieni au fost uciși în Cisiordania,a declarat ministerul palestinian al sănătății, în timp ce forțele israeliene și-au intensificat raidurile aproape zilnice de căutare și arestare.

Forțele armatei israeliene susțin că încearcă să stopeze atacurile palestiniene din Cisiordania și Israel, în care au fost uciși cel puțin 33 de israelieni. Este de reamintit că în Fâșia Gaza, peste 41.000 de palestinieni au fost uciși în urma acțiunilor militare israeliene, potrivit ministerului sănătății condus de Hamas.

Citește și: Casa Albă SE DISTANȚEAZĂ de atacul Israelului asupra Beirutului /”Statele Unite nu sunt implicate, nu vrem escaladarea crizei

Absolvent al Facultății de Istorie (2013-2016) și al programului de master „Istorie și Practică în Relații Internaționale” (2019-2021) la Universitatea mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Motivul pentru care un român nu mai are voie să calce timp de un an...
Gabi Bădălău, decizie RADICALĂ după ce a pierdut procesul cu Claudia Pătrășcanu! Ce urmează să...
FOTO. Gafă uriașă a uneia dintre cele mai frumoase femei
Anchetă în Timiș după ce, în spațiul public, au apărut informații că o tânără s-ar...
Doliu uriaș! A murit actorul din „Liceenii”. Anunțul trist a fost făcut de Teatrul Național...
VIDEO. Momentul în care cântăreața greacă Marinella se prăbușește pe scenă. Artista a suferit un...
Acuzații de „blat” la adresa Antena 1, după ce Nicolai Tand și Sorin Brotnei au...
Mihaela Rădulescu, apariție de infarct la 55 de ani. Decolteul uriaș a făcut victime! Fanii...
Debit triplu pe Dunăre şi Cod Roşu de ploi adus de ciclonul Ashley. Când se...
"Am murit pe masa de operație, iar ce am văzut apoi e foarte diferit de...
Parada de 1 decembrie 2024 ar putea fi mutată în altă zi! Care este motivul...
Pictorial de senzaţie cu cei mai obraznici 'iepuraşi' din România. Andreea Bălan, Anda Adam, Lavinia...
🔥 Preț bun la Dacia Duster III! Descoperă reducerile și dotările!
Premierul Marii Britanii se va întâlni cu Ursula von der Leyen pentru îmbunătăţirea relaţiilor cu...
Ultimele zile de PACE și primele zile de război în Europa
Pedeapsă pentru Băsescu. Fostul președinte al României NU a scăpat nepedepsit
Trucuri pentru curățat husa de la telefon. Cum devine impecabilă
Ce a putut să facă un român la ușa apartamentului său, pe scara blocului. Ceilalți...
Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare
A renunțat Flick la prieteni pentru relație? „Eram văzut ca eternul burlac, petrecăreț. Eram petrecărețul...
Surpriză de neuitat pentru Livia Eftimie! Cum i-a celebrat Spike ziua de naștere
BANCUL ZILEI. Bubulina către Bulă: - Să nu se însoare cu proasta aceea!
Joe Biden a promis că va da Ucrainei „ultimul cent” înainte să plece de la...